Τσίμπημα μέλισσας. Πώς αντιμετωπίζεται;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ο πόνος από το τσίμπημα μέλισσας μπορεί να είναι από ήπιος έως και αρκετά έντονος.
Αν σε τσιμπήσει μέλισσα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να εντοπίσεις το κεντρί και με απαλές κινήσεις με καθαρά δάχτυλα ή με μια γάζα να προσπαθήσεις να το εξωθήσεις.

Έπειτα, πλύνε το δέρμα με καθαρό νερό και εφάρμοσε ένα από τα παρακάτω υλικά ώστε να μειώσεις τον πόνο και τον ερεθισμό και να επιταχύνεις την επούλωση.

Πάγος

Ο πάγος μειώνει το πρήξιμο και προσφέρει μια αίσθηση ανακούφισης και δροσιάς στην περιοχή του τσιμπήματος.

Μέλι

Το μέλι έχει καταπραϋντικές  και επουλωτικές ιδιότητες. Μειώνει τη φλεγμονή και βοηθά στη φυσική αποκατάσταση των ιστών. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στην πάσχουσα περιοχή.
Προσοχή όμως, τη συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να την κάνεις σε εσωτερικό χώρο για να μην γίνει το δέρμα σου πόλος έλξης και άλλων μελισσών.

Αλόη

Το τζελ που περιέχεται στο φύλλο της  αλόης είναι πολύ ενυδατικό, με αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Εφάρμοσέ το στο σημείο που σε τσίμπησε η μέλισσα και θα μειωθεί το πρήξιμο και ο πόνος, ενώ θα προστατέψεις το δέρμα σου από ενδεχόμενη μόλυνση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !