Άτμισμα (e-τσιγάρο) στους Εφήβους!!! 

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι έφηβοι αλλά και οι μεγαλύτεροι καπνιστές, όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούν το άτμισμα, θεωρώντας ότι είναι πιο ακίνδυνο από το κάπνισμα, με συμβατικό τσιγάρο. Έτσι απενοχοποιούν την ιδιαίτερη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος και τις επιπτώσεις στον οργανισμό μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τούτουζας διακεκριμένος καθηγητής καρδιολογίας, ΕΚΠΑ μας ενημερώνει άμεσα και έγκυρα σχετικά με τις προειδοποιήσεις από την American Heart Association.

Πρόσφατα σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Καρδιολογίας, το Circulation Research, δημοσιεύθηκαν οι θέσεις της American Heart Association για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τα κυριότερα σημεία είναι:

Δεν είναι εγκεκριμένα από το FDA, τον πλέον έγκριτο αμερικάνικο οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (US Food and Drug Administration)

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη σύσταση αυτών των e-τσιγαρων.

Η χρήση τους δημιουργεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της  καρδιακής συχνότητας.

Aυξάνεται ο κίνδυνος λοιμώξεων.

Αν λοιπόν το ζητούμενο στη ζωή σας είναι η μακροβιότητα, η ευζωία και η ενδυνάμωση του οργανισμού σας πρέπει με κάθε τρόπο να απαλλαγείτε από το κάπνισμα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !