“Ξεγελάμε” το μυαλό μας και αδυνατίζουμε χωρίς κόπο 

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Υπάρχουν πολλά μυστικά για να χάσουμε βάρος… χωρίς να το καταλάβουμε… χωρίς να πιεστούμε.

Πρώτη κίνηση… εξαφανίζουμε τα μεγάλα πιάτα από το τραπέζι μας. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε πιάτο του φρούτου. Το γεμίζουμε όσο θέλουμε… Η ποσότητα περιορίζεται χωρίς να πέσει το ηθικό μας…

Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος μας. Η ορμόνη του stress η κορτιζόλη, εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες και δημιουργεί  κατακράτηση υγρών.

Πίνουμε όλο και περισσότερο νερό και σβήνουμε τη λαχτάρα για snack. Mισό λίτρο νερό πριν από το γεύμα μειώνει την πείνα και έτσι τρώμε λιγότερο. Πρόσφατη μελέτη μας ενημερώνει ότι καίμε μέχρι 30% περισσότερες θερμίδες ανά ώρα πίνοντας υγρά και κυρίως νερό.

Ασκούμαστε περισσότερο υπολογίζοντας ότι η θερμιδική δαπάνη πρέπει να είναι μεγαλύτερη  από την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί για ασανσέρ ή να πηγαίνουμε για ψώνια με τα πόδια.

Γεμίζουμε όμορφες φώτο το ψυγείο μας σε χαρούμενες στιγμές,  που είμαστε πιο αδύνατες και πιο όμορφες. Έτσι υποσυνείδητα, δίνετε μήνυμα στον εγκέφαλο και αντιστέκεται στη λαχτάρα για φαγητό.

Γεμίζουμε το ψυγείο με φρούτα και λαχανικά χαμηλών θερμίδων για να έχουμε snack όταν μας πιάσει πείνα.

Τρώμε αργά για να χορτάσουμε γρηγορότερα… Θυμηθείτε ο εγκέφαλος χρειάζεται 30 λεπτά για να καταλάβει ότι είμαστε χορτάτοι και να δώσει το μήνυμα stop… κάτω τα πιρούνια. Διαφορετικά όταν τρώμε γρήγορα… καταναλώνουμε περισσότερη τροφή.

Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο… το μεσημεριανό ελαφρύ και το βραδινό ελάχιστο.

Χρησιμοποιούμε μπαχαρικά και αρωματικά στην κουζίνα μας. Η κατανάλωση μπαχαρικών δημιουργεί θερμότητα στο σώμα, η λιπόλυση αυξάνεται και το αίσθημα του κορεσμού έρχεται πιο γρήγορα.

Το πιπέρι, το τσίλι, το κάρυ, ο κρόκος Κοζάνης, η κανέλα είναι ότι καλύτερο…

Το κόλπο που έχουν υιοθετήσει οι γαλλίδες για να αποφεύγουν τα επιδόρπια είναι σωτήριο. Αμέσως μετά το φαγητό βουρτσίζουν τα δόντια τους και έτσι η λαχτάρα για γλυκό εξατμίζεται…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !