“Ξεγελάμε” το μυαλό μας και αδυνατίζουμε χωρίς κόπο 

Tips

Υπάρχουν πολλά μυστικά για να χάσουμε βάρος… χωρίς να το καταλάβουμε… χωρίς να πιεστούμε.

Πρώτη κίνηση… εξαφανίζουμε τα μεγάλα πιάτα από το τραπέζι μας. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε πιάτο του φρούτου. Το γεμίζουμε όσο θέλουμε… Η ποσότητα περιορίζεται χωρίς να πέσει το ηθικό μας…

Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος μας. Η ορμόνη του stress η κορτιζόλη, εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες και δημιουργεί  κατακράτηση υγρών.

Πίνουμε όλο και περισσότερο νερό και σβήνουμε τη λαχτάρα για snack. Mισό λίτρο νερό πριν από το γεύμα μειώνει την πείνα και έτσι τρώμε λιγότερο. Πρόσφατη μελέτη μας ενημερώνει ότι καίμε μέχρι 30% περισσότερες θερμίδες ανά ώρα πίνοντας υγρά και κυρίως νερό.

Ασκούμαστε περισσότερο υπολογίζοντας ότι η θερμιδική δαπάνη πρέπει να είναι μεγαλύτερη  από την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί για ασανσέρ ή να πηγαίνουμε για ψώνια με τα πόδια.

Γεμίζουμε όμορφες φώτο το ψυγείο μας σε χαρούμενες στιγμές,  που είμαστε πιο αδύνατες και πιο όμορφες. Έτσι υποσυνείδητα, δίνετε μήνυμα στον εγκέφαλο και αντιστέκεται στη λαχτάρα για φαγητό.

Γεμίζουμε το ψυγείο με φρούτα και λαχανικά χαμηλών θερμίδων για να έχουμε snack όταν μας πιάσει πείνα.

Τρώμε αργά για να χορτάσουμε γρηγορότερα… Θυμηθείτε ο εγκέφαλος χρειάζεται 30 λεπτά για να καταλάβει ότι είμαστε χορτάτοι και να δώσει το μήνυμα stop… κάτω τα πιρούνια. Διαφορετικά όταν τρώμε γρήγορα… καταναλώνουμε περισσότερη τροφή.

Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο… το μεσημεριανό ελαφρύ και το βραδινό ελάχιστο.

Χρησιμοποιούμε μπαχαρικά και αρωματικά στην κουζίνα μας. Η κατανάλωση μπαχαρικών δημιουργεί θερμότητα στο σώμα, η λιπόλυση αυξάνεται και το αίσθημα του κορεσμού έρχεται πιο γρήγορα.

Το πιπέρι, το τσίλι, το κάρυ, ο κρόκος Κοζάνης, η κανέλα είναι ότι καλύτερο…

Το κόλπο που έχουν υιοθετήσει οι γαλλίδες για να αποφεύγουν τα επιδόρπια είναι σωτήριο. Αμέσως μετά το φαγητό βουρτσίζουν τα δόντια τους και έτσι η λαχτάρα για γλυκό εξατμίζεται…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !