Cupcakes με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Tips

Τα cupcakes δηλώνουν παρόν σε κάθε γιορτινή ημέρα… Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν και μπορείτε να παίξετε με χρώμα και έξυπνες διακοσμήσεις. Είναι γλυκάκια της κάθε στιγμής και σκερτσόζικα αφού μπορείτε να παίξετε με χρώματα και ευφάνταστες διακοσμήσεις.

Με τη συνταγή της Έφης γίνονται πολύ εύκολα και είναι τόσο νόστιμα…

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

Cupcakes με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Από την Έφη Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 12 Cupcakes

Για τα cakes

1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

155 γρ. αλεύρι «που φουσκώνει μόνο του»

40 γρ. κακάο εκλεκτό

Μισό κ.γ. αλάτι

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Μισή κούπα ξινόγαλο, σε θερμοκρασία δωματίου

¼ κούπας αραβοσιτέλαιο

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Μισή κούπα ζεστό νερό

Για την βουτυρόκρεμα

226 γρ βούτυρο μαλακωμένο

2 κούπες άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Μισή κούπα κακάο εκλεκτό, κοσκινισμένο

Τρόπος παρασκευής

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.

Το προσθέτουμε στο μίγμα του κάδου του μίξερ και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα, που πρέπει να είναι αρκετά υδαρές.

Σε ένα ταψί αραδιάζουμε  δώδεκα θήκες σιλικόνης για cupcakes και μοιράζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 – 25 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα cupcakes και ξεφορμάρουμε.

Τα αραδιάζουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, την κρέμα γάλακτος, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πλούσια κρέμα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης και κόβουμε την μια από τις κάτω γωνίες, όταν τη χρησιμοποιήσουμε.

Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να κρυώσει καλά η βουτυρόκρεμα.

Κάνοντας κυκλικές κινήσεις βάζουμε μια ποσότητα βουτυρόκρεμας σε κάθε cake.

Πασπαλίζουμε με τρούφα ή πολύχρωμα τρίμματα σοκολάτας.

Μικρά μυστικά

Η βουτυρόκρεμα που τυχόν περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο για 3 ημέρες τουλάχιστον.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !