Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα

Tips

Λιχουδιές χριστουγεννιάτικες πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Συνοδεύουν αρμονικά τον καφέ ή το τσάι σας. Μια ωραία ιδέα είναι  να τα κλείσετε σε όμορφα μεταλλικά κουτιά με χριστουγεννιάτικα θέματα και ωραίες κορδέλες και να τα πάτε σαν δώρο στους φίλους και στην οικογένεια.

Το σίγουρο είναι ότι θα τα εκτιμήσουν δεόντως. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μαρμελάδες όλων των γεύσεων και των χρωμάτων και έτσι θα έχουμε μια πολύχρωμη παλέτα με γεύσεις ιδιαίτερες.

Προσωπικά μου αρέσουν καλύτερα με μαρμελάδα φρούτων του δάσους με στέβια… Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολα

Xριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα

Από τον chef Λαέρτη Οικονόμου

 Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

400 γρ. βούτυρο εκλεκτό,  κρύο κομμένο σε κύβους

5 γρ. baking powder

250 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά ολόκληρα

750 γρ. μαρμελάδα μήλου ή φράουλα ή φρούτα του δάσους ή βερίκοκα ή σύκο ή κάστανο

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε στον πάγκο.  Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους.

Με τη βοήθεια ενός κουπατ διαμέτρου 4 εκ. κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους  τη ζύμη και τα αραδιάζουμε στο ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Στους μισούς δίσκους ζύμης χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο κουπάτ σαν μαργαρίτα ή αστέρι δημιουργούμε σχήματα ζυμαρένια. Όση ζύμη περισσεύει την πλάθουμε ξανά.

Την ανοίγουμε με τον πλάστη και δημιουργούμε ζυμαρένια μπισκότα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα μας, γυρίζοντάς τα για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Τότε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλείφουμε τη μαρμελάδα στα ολόκληρα μπισκότα.

Κλείνουμε με τα μπισκότα με σχήματα. Αν θέλουμε επιπλέον μαρμελάδα βάζουμε λίγη ακόμα στο κέντρο του μπισκότου που είναι κενό.

Σερβίρουμε τα μπισκότα μας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !