Αεροπορικό ταξίδι με το μωρό. Tips για να πάνε όλα καλά

Tips

Αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε αεροπορικώς με το μωρό μας πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Όσο μεγαλύτερο μάλιστα είναι το ταξίδι τόσες περισσότερες και οι προκλήσεις με τις οποίες ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι.  Για να κυλίσει ομαλά το ταξίδι μας πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και να προσέξουμε σε κάποια σημεία.

Κράτηση εισιτηρίων

Όταν ταξιδεύουμε με το μωρό μας τα δεδομένα αλλάζουν και χρειάζεται να μελετήσουμε καλύτερα τα ωράρια και τις ανταποκρίσεις των πτήσεων. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψουμε τη νύχτα, που το μωρό μας κοιμάται ώστε να είναι πιο ήσυχο και να ξυπνήσει ξεκούραστο. Αν δεν βρούμε απευθείας πτήση καλό θα είναι να ψάξουμε για μια πτήση είτε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση στο αεροδρόμιο ανταπόκρισης, είτε με ολονύχτια αναμονή ώστε να ξεκουραστούμε σε κάποιο κοντινό ξενοδοχείο.

Επιλογή θέσεων

Ταξιδεύοντας με ένα μωρό ή νήπιο θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι θέσεις που θα επιλέξουμε να είναι άνετες για εμάς, με έξτρα legroom και χώρο για τα απαραίτητα του μωρού, ενώ είναι προτιμότερο να καθίσουμε κοντά στον διάδρομο για να μην ενοχλούμε τους συνεπιβάτες μας όταν θα σηκωνόμαστε.

Αποσκευές

Κατά την έκδοση του εισιτηρίου μας δηλώνουμε το μέγεθος και βάρος των αποσκευών μας (βαλίτσες, τσάντες, καρότσι) και πληρώνουμε τον ανάλογο ναύλο, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων στο αεροδρόμιο. Επίσης ενημερώνουμε τον έλεγχο και το πλήρωμα για το περιεχόμενο της χειραποσκευής μας στην περίπτωση που περιέχει υγρά πάνω από 100ml (π.χ. βρεφικό γάλα).  Ετοιμάζουμε την χειραποσκευή μας με μεγάλη προσοχή, βάζουμε τα απαραίτητα για το φαγητό του, αρκετές αλλαξιές, μωρομάντηλα, μερικά παιχνιδάκια, πιπίλες και ό,τι άλλο κρίνουμε ότι μπορεί να χρειαστεί.

On board

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας είναι λογικό και αναμενόμενο το μωρό μας να γκρινιάξει ή να κλάψει. Προσπαθούμε λοιπόν να το ηρεμήσουμε με τους τρόπους που γνωρίζουμε, χωρίς πανικό για την ενόχληση που ίσως προκαλούμε στους συνεπιβάτες μας. Αν χρειαστούμε κάποια βοήθεια απευθυνόμαστε στο πλήρωμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !