Μάφινς βανίλιας με καρύδια και σοκολάτα

Tips

Τα muffins έχουν κατακτήσει τα παιδιά μας, αλλά και από τους μεγάλους είναι καλοδεχούμενα. Μας ετοίμασαν την πιο εύκολη συνταγή και την πιο νόστιμη. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλα, κομματάκια βερίκοκου αποξηραμένου, μπανάνας ή φρούτων του δάσους. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη, απλά θα είναι λίγο πιο σκούρα.

Είναι απίθανο snack για το σχολείο, την εκδρομή και τα βαρετά απογεύματα στο σπίτι… και για το πρωινό

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μάφιν βανίλιας με καρύδια και σοκολάτα

Από το ξενοδοχείο Dave Brown, Λουτράκι  

Υλικά για 12 μάφιν

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 ml φρέσκο γάλα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 αυγό

1 στικ βανίλιας ή βανιλίνη

30 γρ. καρυδόψιχα, σπασμένη

Κομμάτια σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση.

Σε ποτήρι χτυπάμε με ένα πιρούνι το αυγό ελαφρά.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το χτυπημένο αυγό, τη βανίλια. Τα χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στη λακουβίτσα, που έχουμε δημιουργήσει στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ.

Πασπαλίζουμε τα καρύδια με λίγο αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στρώνουμε χάρτινες θήκες σε ταψάκι- φόρμα για μάφινς.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C για να ψήσουμε τα μάφινς.

Ρίχνουμε ίδια ποσότητα σε όλες τις θήκες, δύο εκατοστά κάτω από το χείλος γιατί θα φουσκώσουν.

Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν στην επιφάνεια.

Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκαν, πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα.

Διαφορετικά τα ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα να «σταθούν» και στη συνέχεια τα αραδιάζουμε στη σχάρα να κρυώσουν καλά.

Τα φυλάσσουμε σε μεταλλικό δοχείο για μπισκότα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !