Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Tips

Μια νόστιμη και πολύ εύκολη γευστική δημιουργία για να συνοδεύσετε το κρασί σας. Αρέσει σε όλους και μπορείτε να τη συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές, πουρέ λαχανικών, ρύζι ή ζυμαρικά.

Μια δημιουργία που πηγαίνει με όλα για κάθε στιγμή.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Από το εστιατόριο «Όπως παλιά» Τρίκαλα, Κορινθίας

Υλικά για 2 άτομα

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους

10 λευκά μανιτάρια, σε φέτες

Μισή πράσινη πιπεριά, σε φέτες

Μισή κίτρινη πιπεριά, σε φέτες

1 κ.σ μουστάρδα απαλή Dijon

1 ποτήρι λευκό κρασί, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

1 κ.γ κουρκουμά, σε σκόνη

3 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ βούτυρο

2 κ.σ γραβιέρα, τριμμένη

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Θυμάρι

1 κ.σ. σπόρους ροδιού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αλατοπιπερώνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και στη συνέχεια τις αλευρώνουμε και τινάζουμε καλά να φύγει το επιπλέον αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια και οι πιπεριές βάζουμε και πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι και «σβήνουμε» με το λευκό κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, τον κουρκουμά και την μουστάρδα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αλάτι αφού δοκιμάσουμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με θυμάρι και σπόρους ροδιού.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε αντί για θυμάρι με 1 κ.σ σχινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !