Μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, που αρέσει πολύ. Μια σαλάτα superfood με ολόφρεσκη γλιστρίδα, που θεωρείται από παλιά πολύτιμη για τη θεραπεία προβλημάτων του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος. Η γλιστρίδα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε καθώς επίσης σε Ω 3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Επίσης περιέχει πολλές βιταμίνες όπως Α, Β, C,D, F οπότε είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό μας.
Πολύ χάρηκα γιατί στην Κρήτη συνηθίζεται η γλιστρίδα ή αντράκλα στις σαλάτες, που δίνει ιδιαίτερη γεύση, φρεσκάδα και χρώμα μοναδικό. Την απόλαυσα πραγματικά κάτω από την πλατανομουριά της Λένας.
Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολη
Αγγουροντομάτα με γλιστρίδα
Από τη Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρο του 9ου Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας
30 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
2 αγγούρια, κομμένα σε φέτες με τη φλούδα τους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελιές, κομμένες σε φέτες, χωρίς κουκούτσι
1 ματσάκι γλιστρίδα, κομμένο στο χέρι
Ελαιόλαδο εκλεκτό
2 πρέζες τζίντζερ
1 πρέζα σκόνη μουστάρδας
Ανθό αλατιού
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τη σκόνη μουστάρδας και το τζίντζερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κρίθινα παξιμαδάκια.