Αμυγδαλωτά Γαλαξιδίου

Tips

Ένα απίθανο καλοκαιρινό γλυκάκι της χαράς και της γιορτής που το συναντάμε σε πολλά νησιά.

Τα καλύτερα τα δοκίμασα από την Χρυσούλα Παπαλέξη, στο επικό πρωινό της στο ξενοδοχείο Γανυμήδης, στο Γαλαξίδι.

Το καπετανόσπιτο Γανυμήδης

Μας έδωσε τη συνταγή και την μοιραζόμαστε μαζί σας.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολο

Αμυγδαλωτά Γαλαξιδίου

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά για 40 κομμάτια

1.300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χτυπημένα  στο μίξερ, χωρίς να γίνουν σκόνη

900 γρ. ζάχαρη άχνη

6 ασπράδια αυγού

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

Ξύσμα  από ένα λεμόνι

2- 3 κ.γ ανθόνερο μέσα

Για το φινίρισμα

Ολόκληρα αμύγδαλα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε την ψίχα αμυγδάλου με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Ανακατεύοντας πάντα  με το χέρι, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα με τα αμύγδαλα στη μαρέγκα, με πολύ απαλές κινήσεις, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Στρώνουμε με λαδόκολλα το ρηχό ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τα αμυγδαλωτά.

Βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο του καθενός.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 15 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με το χέρι μας με λίγο  ανθόνερο.

Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !