Γεύση απίθανη για όλες τις ώρες για την παραλία, για ελαφρύ γεύμα ή για να συνοδεύσει το κρασί ή το ούζο κάποια δροσερά βραδινά στη βεράντα μας.
Το δοκιμάσαμε στο πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου Μolos Bay, στο Καστέλι Χανίων εκεί που σκάει κυριολεκτικά το κύμα.
Ζητήσαμε τη συνταγή που μοιραζόμαστε μαζί σας.
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 15 λεπτά / Εύκολο
Αλμυρό κέικ με λουκάνικα και τυριά
Από το απίθανο ξενοδοχείο Μolos Bay, στο Καστέλι Χανίων
Υλικά για 1 φόρμα 30×11 εκ
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
100 γρ. τυρί κασέρι, κομμένο σε κύβους
100 γρ. τυρί γραβιέρα, τριμμένη
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά μεσαία
2 λουκάνικα τ.Φραγκφούρτης, κομμένα σε φέτες
1 μέτριο λουκάνικο χωριάτικο με πράσο ή πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη φόρμα
Φρέσκο βούτυρο αγελάδος
Ελάχιστο αλεύρι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε τα υλικά για 30 δευτερόλεπτα.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε τα λουκάνικα, τον μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά το μείγμα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε με το βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση της φόρμας, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στον αέρα, στους 160°C για 55-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το κέικ κομμένο σε φέτες, με φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.