Αμυγδαλωτά της Σμύρνης με πικραμύγδαλο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια αυθεντική συνταγή 150 χρόνων από τη Σμύρνη, που γίνεται τόσο εύκολα. Τα αμυγδαλωτά ήταν το τραταμέντο τους και συντρόφευε το τσάι ή τον καφέ στις “jours fixe” δηλ. την ημέρα που κάθε κυρία δεχόταν στο σπίτι τις φίλες της… Η αγαπημένη φίλη έφορος της Εστίας Νέας Σμύρνης μας έφτιαξε τη συνταγή και την φωτογραφίσαμε στο Μουσείο σε πιάτο του 1723 πάνω σε ένα περίφημο τραπέζι με πλακάκια αυθεντικά IZNIK…Δίπλα ένα συνταγολόγιο της εποχής εκείνης….

Ένα αυθεντικό ταξίδι στο χθες.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολα

Αμυγδαλωτά της Σμύρνης με πικραμύγδαλο

Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

600 γρ. πάστα αμυγδάλου

240 γρ. άχνη ζάχαρη

ασπράδι από ένα φρέσκο αυγό

150 γρ. φιλέ αμυγδάλου

λίγο άρωμα πικραμύγδαλου

Για το φινίρισμα

λίγη ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την πάστα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το άρωμα πικραμύγδαλου και το ασπράδι και τα χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου, βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας με νερό ή μαστιχόνερο και τα καλύπτουμε με την ψίχα αμυγδάλου.

Σε στρωμένο ταψί με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα αμυγδαλωτά σε απόσταση το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε σε καλά  προθερμασμένο φούρνο, στον  αέρα, στους 180οC για 9-10 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο σε μια σχάρα.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μικρά μυστικά

Τρώγονται ευχάριστα και χωρίς άχνη.

Διατηρούνται σε κλειστό μεταλλικό κουτί με ριζόχαρτο στο ψυγείο… αν προλάβουν να μείνουν.

Συνταγή: από την κυρία Παπαδοπούλου, έφορο Εστίας Νέας Σμύρνης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !