Cheddar sauce με νάτσος

Tips

Μια σάλτσα τυρένια και απολαυστική αγαπημένη πάνω σε νάτσος αρέσει πολύ… Το cheddar είναι ένα τυρί υψηλής διατροφικής αξίας αφού πλημμυρίζει από ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ. Είναι η ναυαρχίδα της αγγλικής τυροκομίας. Πρόκειται για ένα αγελαδινό τυρί με ανοιχτό κίτρινο έως βαθύ πορτοκαλί ωρίμανσης από 3-18 μήνες. Η ιστορία του καλά κρατεί από τον 12ο αιώνα, τότε που ωρίμαζε μέσα σε σπηλιές του χωριού Cheddar, που χάρισε το όνομά του στο διάσημο τυρί. Είναι το δεύτερο τυρί σε κατανάλωση μετά τη μοτσαρέλα στις ΗΠΑ.

Η σάλτσα cheddar ταιριάζει αρμονικά στα νάτσος, στα burger, στα σάντουιτς.

Χρόνος παρασκευής 10-15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Cheddar sauce με νάτσος

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef Attalos restaurant

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. cheddar, τριμμένο

350 ml γάλα φρέσκο

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

3 κ.γ. μουστάρδα Dijon, απαλή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

400 γρ. νάτσος

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ξανθύνει.

Πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά και ρίχνουμε τη μουστάρδα ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε κάθε φορά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τότε προσθέτουμε το τυρί σιγά σιγά.

Προσοχή περιμένουμε να λιώσει εντελώς η πρώτη δόση για να συνεχίσουμε τις επόμενες. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της σάλτσα μας.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αφού δοκιμάσουμε.

Ετοιμάζουμε μια πιατέλα με νάτσος και την περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πάνω στα νάτσος ή τις τορτίγιες ή ακόμα και τα αγαπημένα μας τσιπς προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, μαϊντανό ή μάραθο ή ντοματάκια σε φέτες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !