Cheddar sauce με νάτσος

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σάλτσα τυρένια και απολαυστική αγαπημένη πάνω σε νάτσος αρέσει πολύ… Το cheddar είναι ένα τυρί υψηλής διατροφικής αξίας αφού πλημμυρίζει από ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ. Είναι η ναυαρχίδα της αγγλικής τυροκομίας. Πρόκειται για ένα αγελαδινό τυρί με ανοιχτό κίτρινο έως βαθύ πορτοκαλί ωρίμανσης από 3-18 μήνες. Η ιστορία του καλά κρατεί από τον 12ο αιώνα, τότε που ωρίμαζε μέσα σε σπηλιές του χωριού Cheddar, που χάρισε το όνομά του στο διάσημο τυρί. Είναι το δεύτερο τυρί σε κατανάλωση μετά τη μοτσαρέλα στις ΗΠΑ.

Η σάλτσα cheddar ταιριάζει αρμονικά στα νάτσος, στα burger, στα σάντουιτς.

Χρόνος παρασκευής 10-15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Cheddar sauce με νάτσος

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef Attalos restaurant

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. cheddar, τριμμένο

350 ml γάλα φρέσκο

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

3 κ.γ. μουστάρδα Dijon, απαλή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

400 γρ. νάτσος

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ξανθύνει.

Πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά και ρίχνουμε τη μουστάρδα ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε κάθε φορά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τότε προσθέτουμε το τυρί σιγά σιγά.

Προσοχή περιμένουμε να λιώσει εντελώς η πρώτη δόση για να συνεχίσουμε τις επόμενες. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της σάλτσα μας.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αφού δοκιμάσουμε.

Ετοιμάζουμε μια πιατέλα με νάτσος και την περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε πάνω στα νάτσος ή τις τορτίγιες ή ακόμα και τα αγαπημένα μας τσιπς προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, μαϊντανό ή μάραθο ή ντοματάκια σε φέτες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !