Μπανανόπιτα με καρύδια

Tips

Ένα πανεύκολο γλυκάκι που φτιάχνουμε με καστανή ζάχαρη, καρύδια και τις μπανάνες που έχουν ωριμάσει και δεν θέλουμε να πετάξουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φουντούκια ή ακόμα αμύγδαλα και αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Το σίγουρο είναι ότι το γλυκό μας θα αρέσει πολύ.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μπανανόπιτα με καρύδια

Από τη Μαρίνα Κουτσοπουλου, cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

3 ώριμες μπανάνες

200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις,  κοσκινισμένο

100 γρ. καστανή ζάχαρη

80 γρ. βούτυρο

2 αυγά

120 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 κ.γ. μαγιά χημική

1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τα αυγά χτυπώντας δυνατά με το σύρμα.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μπολ.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι, τη μαγιά, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα  τους ξηρούς καρπούς.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψί που το βουτυρώνουμε αν χρειάζεται ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Bγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε καλά να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !