Cupcakes με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα cupcakes δηλώνουν παρόν σε κάθε γιορτινή ημέρα… Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν και μπορείτε να παίξετε με χρώμα και έξυπνες διακοσμήσεις. Είναι γλυκάκια της κάθε στιγμής και σκερτσόζικα αφού μπορείτε να παίξετε με χρώματα και ευφάνταστες διακοσμήσεις.

Με τη συνταγή της Έφης γίνονται πολύ εύκολα και είναι τόσο νόστιμα…

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

Cupcakes με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Από την Έφη Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 12 Cupcakes

Για τα cakes

1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

155 γρ. αλεύρι «που φουσκώνει μόνο του»

40 γρ. κακάο εκλεκτό

Μισό κ.γ. αλάτι

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Μισή κούπα ξινόγαλο, σε θερμοκρασία δωματίου

¼ κούπας αραβοσιτέλαιο

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Μισή κούπα ζεστό νερό

Για την βουτυρόκρεμα

226 γρ βούτυρο μαλακωμένο

2 κούπες άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Μισή κούπα κακάο εκλεκτό, κοσκινισμένο

Τρόπος παρασκευής

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κακάο.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.

Το προσθέτουμε στο μίγμα του κάδου του μίξερ και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα, που πρέπει να είναι αρκετά υδαρές.

Σε ένα ταψί αραδιάζουμε  δώδεκα θήκες σιλικόνης για cupcakes και μοιράζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 – 25 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα cupcakes και ξεφορμάρουμε.

Τα αραδιάζουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, την κρέμα γάλακτος, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πλούσια κρέμα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη σακούλα κατάψυξης και κόβουμε την μια από τις κάτω γωνίες, όταν τη χρησιμοποιήσουμε.

Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να κρυώσει καλά η βουτυρόκρεμα.

Κάνοντας κυκλικές κινήσεις βάζουμε μια ποσότητα βουτυρόκρεμας σε κάθε cake.

Πασπαλίζουμε με τρούφα ή πολύχρωμα τρίμματα σοκολάτας.

Μικρά μυστικά

Η βουτυρόκρεμα που τυχόν περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο για 3 ημέρες τουλάχιστον.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !