Είδη ραπτικής για την τσάντα σου, κατάλληλα για μικροατυχήματα των ρούχων

Tips

Είναι φορές που ένα μικρο ατύχημα στα ρούχα μας μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση. Ένα ξήλωμα, η απώλεια ενός κουμπιού και άλλα πολλά μπορούν να συμβούν ενώ βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Ας είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο ώστε ό,τι και να συμβεί να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Και πώς θα γίνει αυτό; Είναι πολύ απλό. Σε ένα εσωτερικό τσεπάκι της τσάντας μας τοποθετούμε μερικά μικρά και απαραίτητα σύνεργα ραπτικής. Ας δούμε τί θα χρειαστείς:

  • 2 βελόνες ραψίματος
  • Κλωστές σε διάφορα χρώματα (δεν χρειάζεται να έχεις μαζί σου όλο το καρούλι, ένα μικρό κομμάτι από κάθε χρώμα αρκεί.
  • 2-3 μικρές παραμάνες ασφαλείας
  • 2-3 κουμπιά
  • 2-3 κόπιτσες

Σε περίπτωση που ξηλωθεί κάποιο στρίφωμα ή που θα τρυπήσει κάποιο ρούχο το μόνο που θα χρειαστείς είναι βελόνα και κλωστή σε ίδιο ή παρόμοιο χρώμα με το ύφασμα.

Αν σου κοπεί κάποιο κουμπί από πουκάμισο ή μπλούζα και το χάσεις, επίλεξε ένα από τις ρεζέρβες σου και ράψε το πρόχειρα.

Αν το κουμπί είναι από φούστα ή παντελόνι είναι λίγο πιο δύσκολο να το ράψεις επιτόπου οπότε θα μπορούσες προσωρινά να ράψεις μια κόπιτσα ή να χρησιμοποιήσεις μια παραμάνα ασφαλείας.

Με αυτά τα μικρά και απλά εφόδια μπορείς να βγαίνεις εύκολα από τη δύσκολη θέση και να συνεχίζεις την ημέρα σου, σαν να μην έγινε τίποτα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !