Λεκές από καρπούζι. Πώς να τον καθαρίσω

Τα μυστικά των Chef

Υπάρχει φορά που να έχεις φάει ή να έχεις κόψει καρπούζι χωρίς να λερωθείς εσύ, τα ρούχα σου ή το τραπεζομάντηλο; Μάλλον όχι. Το καρπούζι είναι τόσο ζουμερό που η παραμικρή κίνηση του μαχαιριού και του πιρουνιού πάνω του προκαλεί πιτσιλιές. Αν τώρα προτιμάς να το τρως κομμένο σε φέτες εκεί δεν γλιτώνεις τον λεκέ με τίποτα. Παρόλο που το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό, το έντονο κόκκινο χρώμα το προκαλεί πολύ εμφανείς λεκέδες που μας προβληματίζουν.

Για να δούμε όμως 3 εναλλακτικούς τρόπους για να μπορέσεις εύκολα να ξεφορτωθείς τον λεκέ από καρπούζι ώστε να μην ανησυχείς τόσο κάθε φορά που  απολαμβάνεις το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φρουτάκι…

  1. Βρέχεις τον λεκέ με λίγο χλιαρό νερό και πλένεις τοπικά με υγρό πιάτων. Έπειτα, τοποθετείς το ρούχο στο πλυντήριο και πλένεις κανονικά.
  2. Τοποθετείς κατευθείαν το ρούχο στο πλυντήριο και χρησιμοποιείς ενισχυτικό πλύσης (λευκαντικό αν το ρούχο άσπρο ή σκεύασμα με βάση το οξυγόνο αν είναι άλλου χρώματος).
  3. Βρέχεις την περιοχή του λεκέ με λευκό ξύδι και περιμένεις 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλένεις το ρούχο κανονικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !