Εύκολη Χορτοτυρόπιτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι πίτες είναι βαθιά χαραγμένες στο ελληνικό Dna. Εμείς ζητήσαμε από την Κατερίνα να μας ετοιμάσει μια πίτα που γίνεται εύκολα. Επιλέξαμε τη χορτόπιτα με τυρί φέτα που αρέσει σε όλους. Μπορείτε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή τριμμένα τυριά επιλογής σας.

 Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

 Εύκολη Χορτοτυρόπιτα

Από την Κατερίνα Ξηρού, ξακουστή μαγείρισσα, Μαγειρειό Face, Ναύπακτος

Υλικά για ένα ταψί

5 φύλλα χωριάτικα για πίτες ή παραδοσιακά

Για τη γέμιση

500 γρ. σπανάκι, κομμένο με το χέρι

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο

2-3 φύλλα σέσκουλα, κομμένα με το χέρι

1 κολοκυθάκι μικρό, τριμμένο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο

1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

200 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη με το πιρούνι

Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος Παρασκευής

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τα σέσουλα, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τα μυρώνια, το ελαιόλαδο και τέλος το τυρί φέτα.

Ανακατεύουμε ελαφρά.

Με το πινέλο περνάμε με ελαιόλαδο το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Περνάμε και πάλι και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα γέμισης και απλώνουμε το τρίτο φύλλο στην επιφάνεια.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και κλείνουμε με δύο φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Ραντίζουμε με νερό και περνάμε την επιφάνεια με αυγό.

Χαράζουμε βαθιά τα κομμάτια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα.

Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να ανοίξουμε εμείς το φύλλο θα έχουμε  ωραίο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, 1 κ.σ. ξύδι και νερό όσο πάρει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !