Εύκολη Χορτοτυρόπιτα

Tips

Οι πίτες είναι βαθιά χαραγμένες στο ελληνικό Dna. Εμείς ζητήσαμε από την Κατερίνα να μας ετοιμάσει μια πίτα που γίνεται εύκολα. Επιλέξαμε τη χορτόπιτα με τυρί φέτα που αρέσει σε όλους. Μπορείτε αντί για φέτα να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή τριμμένα τυριά επιλογής σας.

 Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

 Εύκολη Χορτοτυρόπιτα

Από την Κατερίνα Ξηρού, ξακουστή μαγείρισσα, Μαγειρειό Face, Ναύπακτος

Υλικά για ένα ταψί

5 φύλλα χωριάτικα για πίτες ή παραδοσιακά

Για τη γέμιση

500 γρ. σπανάκι, κομμένο με το χέρι

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο

2-3 φύλλα σέσκουλα, κομμένα με το χέρι

1 κολοκυθάκι μικρό, τριμμένο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο

1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

200 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη με το πιρούνι

Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος Παρασκευής

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τα σέσουλα, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τα μυρώνια, το ελαιόλαδο και τέλος το τυρί φέτα.

Ανακατεύουμε ελαφρά.

Με το πινέλο περνάμε με ελαιόλαδο το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Περνάμε και πάλι και στρώνουμε το δεύτερο φύλλο.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα γέμισης και απλώνουμε το τρίτο φύλλο στην επιφάνεια.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και κλείνουμε με δύο φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Ραντίζουμε με νερό και περνάμε την επιφάνεια με αυγό.

Χαράζουμε βαθιά τα κομμάτια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα.

Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να ανοίξουμε εμείς το φύλλο θα έχουμε  ωραίο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, 1 κ.σ. ξύδι και νερό όσο πάρει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !