Ιδέες για να γίνει τη ζωή πιο χαρούμενη…

Tips

Ένας χαρούμενος άνθρωπος φαίνεται από μακριά. Είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι ευγενείς, ξέρουν να χαμογελούν και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους. Οι ίδιοι μπορεί να αντιμετωπίζουν χίλια προβλήματα, αλλά αυτό δεν τους αποτρέπει από τη θέληση της προσφοράς.

Συνήθως είναι δυνατοί άνθρωποι και φιλάνθρωποι.

Ας μην ξεχνάμε ότι η χαρά που δίνουμε στους άλλους απλόχερα επιστρέφει πίσω σε εμάς, με μυστηριακό τρόπο πολλαπλάσια…

Η δύναμη της συγχώρεσης

Το ξέρω ότι η συγχώρεση είναι δύσκολη για όλους αν το πρόβλημα που δημιούργησε ο άλλος άνθρωπος σε εμάς ήταν σοβαρό. Όταν κάποιος σου έχει κάνει τόσο κακό στη ζωή σου … δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις … θέλει προσπάθεια και χρόνο.

Αν μάθουμε να συγχωρούμε μικρά ατοπήματα των άλλων ανθρώπων τότε σιγά σιγά θα μπορέσουμε να συγχωρέσουμε και μεγαλύτερα.

Ο Φρόυντ έλεγε ότι με τη δύναμη της συγχώρεσης κλείνουν πρώτα οι δικές μας πληγές… Αν σκεφτούμε ότι το κάνουμε για τον εαυτό μας, για την ηρεμία μας, για τη ψυχή μας και όχι για τον άλλο, τότε νομίζω είναι πιο εύκολο.

Άλλωστε δεν σημαίνει ότι όταν συγχωρέσουμε κάποιον τον ξαναβάζουμε και στη ζωή μας…

Ξεκινήστε από σήμερα λοιπόν…  θα αρχίσετε να ξελαφρώνετε.

Ένα χαμόγελο φωτίζει την ημέρα  

Η ζωή είναι πιο όμορφη όταν φωτίζεται με το χαμόγελό μας.

Ένα χαμόγελο και μια καλημέρα μπορεί να φτιάξει την ημέρα κάποιου συνανθρώπου μας αλλά και τη δική μας. Αυτή η  επικοινωνία είναι πάντα αμφίδρομη.  Το χαμόγελο και η ευγένεια είναι πάντα αποδεκτά, ενώ η γκρίνια και η κακία είναι ανεπιθύμητες από όλους.

Προσφέρουμε στους ανήμπορους

Η προσφορά και μια δωρεά για εκείνους που το έχουν ανάγκη είναι ότι καλύτερο για τον εαυτό σας και για τους άλλους. Ο εθελοντισμός και η διάθεση της προσφοράς χαρίσουν χαρά και θα γνωρίσετε και άλλους ανθρώπους που έχουν την ίδια νοοτροπία με εσάς.

Εκεί έξω… υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που σας έχουν ανάγκη.

Η βοήθειά σας μπορεί να είναι συναισθηματική αλλά και υλική. Μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια αιμοδοσία μέχρι να προσφέρουμε χρήματα σε κάποιο από τα ιδρύματα και τους οργανισμούς που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας.

Μπορούμε να σκεφτούμε και πολύ δημιουργικά. Θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις,  που να αποφέρουν χρήματα για κάποιο ίδρυμα.

 Ένα τηλέφωνημα ή μια επίσκεψη σε μοναχικούς ανθρώπους

Όλοι έχουμε στην οικογένεια και στο ευρύτερο περιβάλλον κάποιους ανθρώπους μοναχικούς. Ένα τηλεφώνημα, που για εμάς δεν είναι δύσκολο, για εκείνους είναι πολύτιμο. Ίσως είναι και η μοναδική τους επαφή με κάποιον δικό τους εκείνη την ημέρα.

Πόσες φορές δεν έχουμε ξεχάσει θείες ή γιαγιάδες γιατί τρέχουμε και ο χρόνος είναι περιορισμένος … Όμως είναι όμορφο να δώσουμε χαρά σε ανθρώπους μοναχικούς. Ίσως τους βοηθήσουμε σε κάποιες καθημερινές διαδικασίες ακόμα και  ηλεκτρονικές, που για εμάς είναι παιχνίδι αλλά για εκείνους βουνό.

Μην ξεχνάτε να τους καλείτε για ένα κυριακάτικο γεύμα ή τις γιορτές … το έχουν τόσο ανάγκη. Βλέποντας τη χαρά τους θα σας γεμίσει η καρδιά…

Χαρίστε χρόνο στα παιδιά σας

Το συνεχές τρέξιμο, η δουλειά, το άγχος δεν σας επιτρέπουν να έχετε αρκετό χρόνο να διαθέσετε για τα παιδιά σας.

Αργότερα όλοι το μετανιώνουμε γιατί ο χρόνος περνά και η παιδική ηλικία είναι μοναδική για αγκαλιές και δημιουργία αναμνήσεων.

Επιπλέον χτίζεται ένα περιβάλλον ασφάλειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τα παιδιά σας, που είναι ανακουφιστικό για το μέλλον και των δύο μερών…

Αφιερώστε μια ημέρα της εβδομάδας αποκλειστικά στην οικογένεια, στα παιδιά σας και τους φίλους. Θα σας δώσει χαρά…

Μάθετε να ακούτε τα προβλήματα των άλλων

Πολλές φορές ενώ ετοιμάζουμε τις διακοπές και τις αποδράσεις μας, δίπλα μας κάποιος συνάδελφος ή φίλος έχει ανάγκη από κάποιον άνθρωπο, που έχει τη διάθεση να τον ακούσει.

Η ενσυναίσθησή σας μπορεί να αλλάξει τα πάντα αφού μπορεί να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. Έστω και αν μόνον τους ακούσετε ή τους δώσετε μια καλοπροαίρετη συμβουλή.

Ίσως βγάλετε έτσι κάποιον άνθρωπο από πραγματικό αδιέξοδο… Αξίζει να χαρίσετε λίγο χρόνο.

Ένας καλός λόγος αρκεί …

Συνήθως έχουμε επικριτική διάθεση για τα πάντα …  Μπορεί εύκολα να κάνουμε μια παρατήρηση που αφορά μια κακή στιγμή στο γραφείο, στην οικογένεια, στο εστιατόριο, στο κομμωτήριο.

Λιγότερο συχνά λέμε έναν καλό λόγο ή επιβραβεύουμε κάποιον … ακόμα και αν αυτός είναι ο σύζυγος, ο φίλος ή τα παιδιά μας.

Αξίζει … ομορφαίνει τις στιγμές μας.

Ευγένεια κατά την οδήγηση

Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε αγχωμένοι ή απογοητευμένοι πρέπει να οδηγούμε επιθετικά και να βγάζουμε το χειρότερο εαυτό μας στο δρόμο, επειδή κινούμαστε μεταξύ αγνώστων.

Δείξτε υπομονή και ευγένεια στους οδηγούς αλλά και τους πεζούς. Δεν χρειάζεται εκνευρισμός γιατί είναι μεταδοτικός…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !