Aνοικτό σάντουιτς με κρέμα πιπεριάς Φλώρινας και τυρί κατίκι Δομοκού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Επιτέλους καλοκαίρι … τα μπαλκόνια προσφέρονται για συναντήσεις με φίλους και εννοείται είναι ευπρόσδεκτα τα έξυπνα μεζεδάκια που θα συνοδέψουν ένα ωραίο δροσερό λευκό κρασί ή ροζέ ή τη μπύρα σας.

Τα ανοιχτά σάντουιτς είναι ευπρόσδεκτα, τα χρώματα εντυπωσιάζουν και γίνονται σε χρόνο dt

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολο

Aνοικτό σάντουιτς με κρέμα πιπεριάς Φλώρινας και τυρί κατίκι Δομοκού

Aπό τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate executive chef

Υλικά  για 4 άτομα

8 φέτες προζυμένιου ψωμιού

2 πιπεριές Φλώρινας, βρασμένες ή ψητές ή άρμης

150 γρ Κατίκι Δομοκού

Μισό φύλλο σχοινόπρασου, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τη φέτα του προζυμένιου ή άλλου ψωμιού στα δύο ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους.

Βάζουμε το ψωμί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 2 λεπτά.

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ βάζουμε τις πιπεριές Φλώρινας και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το κατίκι.

Για το στήσιμο

Στο φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε με ένα μαχαίρι την κρέμα πιπεριάς Φλώρινας.

Από πάνω βάζουμε το κατίκι Δομοκού που έχουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής και πιέζοντας δημιουργούμε σχήματα που αγαπάμε και όλη την επιφάνεια της κρέμας Φλώρινας.

Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !