Aνοικτό σάντουιτς με κρέμα πιπεριάς Φλώρινας και τυρί κατίκι Δομοκού

Tips

Επιτέλους καλοκαίρι … τα μπαλκόνια προσφέρονται για συναντήσεις με φίλους και εννοείται είναι ευπρόσδεκτα τα έξυπνα μεζεδάκια που θα συνοδέψουν ένα ωραίο δροσερό λευκό κρασί ή ροζέ ή τη μπύρα σας.

Τα ανοιχτά σάντουιτς είναι ευπρόσδεκτα, τα χρώματα εντυπωσιάζουν και γίνονται σε χρόνο dt

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολο

Aνοικτό σάντουιτς με κρέμα πιπεριάς Φλώρινας και τυρί κατίκι Δομοκού

Aπό τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate executive chef

Υλικά  για 4 άτομα

8 φέτες προζυμένιου ψωμιού

2 πιπεριές Φλώρινας, βρασμένες ή ψητές ή άρμης

150 γρ Κατίκι Δομοκού

Μισό φύλλο σχοινόπρασου, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τη φέτα του προζυμένιου ή άλλου ψωμιού στα δύο ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους.

Βάζουμε το ψωμί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 2 λεπτά.

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ βάζουμε τις πιπεριές Φλώρινας και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το κατίκι.

Για το στήσιμο

Στο φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε με ένα μαχαίρι την κρέμα πιπεριάς Φλώρινας.

Από πάνω βάζουμε το κατίκι Δομοκού που έχουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής και πιέζοντας δημιουργούμε σχήματα που αγαπάμε και όλη την επιφάνεια της κρέμας Φλώρινας.

Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !