Bruschetta με τόνο, κρέμα αβοκάντο και αγγούρι

Tips

Ένα δροσερό και πολύ ωφέλιμο snack για το καλοκαίρι … Αν θέλετε μπορείτε αντί για bruschetta να το κάνετε και σάντουιτς και εννοείται μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών τα ψωμιά αλλά και brioche.

Για τις συναντήσεις με τους φίλους στο σπίτι είναι ότι πιο εύκολο και ότι καλύτερο να συνοδεύσει ένα λευκό δροσερό κρασί ασύρτικο ή μοσχοφίλερο αλλά και το ούζο σας.

Η επιλογή δική σας…

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτό / Πολύ εύκολο

Bruschetta με τόνο, κρέμα αβοκάντο και αγγούρι

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate executive chef

Υλικά για 4 άτομα

1 μπαγκέτα ολικής άλεσης, κομμένη σε φέτες

1 αβοκάντο, καθαρισμένο χωρίς το κουκούτσι

1 lime το χυμό και το ξύσμα

1/2 πιπεριά chilly

30 γρ γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. τόνο κονσέρβας

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο

1 αγγουράκι δροσερό, κομμένο σε φέτες

1 φύλλο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε στο μπλέντερ τη σάρκα του αβοκάντο και προσθέτουμε το chilly, το μισό χυμό του lime και το μισό ξύσμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σε μπολ βάζουμε τον τόνο, το κρεμμυδάκι, το χυμό και το ξύσμα από το υπόλοιπο μισό lime, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.

Πάνω σε κάθε φέτα απλώνουμε την κρέμα αβοκάντο.

Στην επιφάνεια βάζουμε τον τόνο και τη φέτα αγγουριού.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !