Bruschetta με τόνο, κρέμα αβοκάντο και αγγούρι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα δροσερό και πολύ ωφέλιμο snack για το καλοκαίρι … Αν θέλετε μπορείτε αντί για bruschetta να το κάνετε και σάντουιτς και εννοείται μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλων των ειδών τα ψωμιά αλλά και brioche.

Για τις συναντήσεις με τους φίλους στο σπίτι είναι ότι πιο εύκολο και ότι καλύτερο να συνοδεύσει ένα λευκό δροσερό κρασί ασύρτικο ή μοσχοφίλερο αλλά και το ούζο σας.

Η επιλογή δική σας…

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτό / Πολύ εύκολο

Bruschetta με τόνο, κρέμα αβοκάντο και αγγούρι

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate executive chef

Υλικά για 4 άτομα

1 μπαγκέτα ολικής άλεσης, κομμένη σε φέτες

1 αβοκάντο, καθαρισμένο χωρίς το κουκούτσι

1 lime το χυμό και το ξύσμα

1/2 πιπεριά chilly

30 γρ γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. τόνο κονσέρβας

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο

1 αγγουράκι δροσερό, κομμένο σε φέτες

1 φύλλο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε στο μπλέντερ τη σάρκα του αβοκάντο και προσθέτουμε το chilly, το μισό χυμό του lime και το μισό ξύσμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σε μπολ βάζουμε τον τόνο, το κρεμμυδάκι, το χυμό και το ξύσμα από το υπόλοιπο μισό lime, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.

Πάνω σε κάθε φέτα απλώνουμε την κρέμα αβοκάντο.

Στην επιφάνεια βάζουμε τον τόνο και τη φέτα αγγουριού.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !