Eύκολη σπιτική πίτσα με τυριά και αλλαντικά

Τα μυστικά των Chef

Τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν με αυτή την νόστιμη σπιτική πίτσα που γίνεται εύκολα… και απλά.

Εσείς μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά που αγαπάτε από πιπεριές και μανιτάρια μέχρι λουκάνικα ή μπέικον.

Η ζύμη είναι κριτσανιστή και πολύ νόστιμη.

Την απολαύσαμε στη Μάνη και ζητήσαμε τη συνταγή. Θησαυρός για τις φθινοπωρινές μελαγχολίες … των παιδιών.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Εύκολη

Eύκολη σπιτική πίτσα με τυριά και αλλαντικά

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. αλάτι

200 ml. φρέσκο γάλα χλιαρό

1 κ.γ. ξίδι

2 πρέζες ζάχαρη

Για τη γέμιση

3 φλιτζάνια τριμμένα τυριά, μοτσαρέλα, κασέρι, γραβιέρα

3-4 κ.σ έτοιμη σάλτσα ντομάτας ναπολιταίν

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπη

1 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

4 μεγάλες φέτες ζαμπόν

Τρόπος παρασκευής

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το ξύδι και χτυπάμε με σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αλεύρι βροχηδόν και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη και ελαστική.

Λαδώνουμε το στρογγυλό ταψάκι της πίτσας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια, τραβώντας με τα δάχτυλά μας.

Απλώνουμε με το κουτάλι στην επιφάνεια της ζύμης τη σάλτσα ντομάτας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Βάζουμε το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με τα τυριά, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και την κάπαρη.

Βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, για 30 λεπτά.

Ελέγχουμε αν ψήθηκε η ζύμη και από κάτω και αν χρειαστεί αφήνουμε λίγο ακόμα.

Βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Για να ψηθεί καλά η βάση της πίτσας πρέπει να απλωθεί στο ταψί ομοιόμορφα, ώστε να έχει το ίδιο πάχος περίπου.

Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Matapan, στα Άλικα Μάνης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !