Μια τυρόπιτα που γίνεται σε χρόνο dt με έτοιμο φύλλο κρούστας. Ένα πολύ νόστιμο comfort food που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μια πίτα σε σχήμα σαλιγκαριού, ατομική ή σε mini εκδοχή. Μπορεί να γίνει στο φούρνο ή στο τηγάνι.
Η επιλογή δική σας.
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά / Εύκολη
Eύκολη Τυρόπιτα με αρωματικά
Yλικά για 4 άτομα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ τυρί φέτα ΠΟΠ
150 γρ ανθότυρο
200 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
100-150 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 κ. σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Για το φινίρισμα
Ελαιόλαδο
Νερό
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε πρώτα τη φέτα και με το πιρούνι τη σπάμε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και με ένα πιρούνι το θρυμματίζουμε.
Ρίχνουμε το δυόσμο και τον άνηθο και ανακατεύουμε και πάλι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και με την μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το περνάμε με ελαιόλαδο.
Από πάνω βάζουμε και δεύτερο φύλλο και αφού το λαδώσουμε.
Αφήνοντας κάποια περιθώρια βάζουμε κατά μήκος του φύλλου 3 κουταλιές γέμιση, την απλώνουμε και κλείνουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο για να μην χυθεί η γέμιση.
Τυλίγουμε τα φύλλα με τη γέμιση σφιχτά και δίνουμε το σχήμα σαλιγκαριού κρατώντας από τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα σαλιγκάρια της πίτας.
Ραντίζουμε τις πίτες με νερό και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με κατίκι και την κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. γιαούρτι.
Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, μαγείρισσα