Εύκολη Τυρόπιτα με αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια τυρόπιτα που γίνεται σε χρόνο dt με έτοιμο φύλλο κρούστας. Ένα πολύ νόστιμο comfort food που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μια πίτα σε σχήμα σαλιγκαριού, ατομική ή σε mini εκδοχή. Μπορεί να γίνει στο φούρνο ή στο τηγάνι.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά / Εύκολη

Eύκολη Τυρόπιτα με αρωματικά

Yλικά για 4 άτομα

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ τυρί φέτα ΠΟΠ

150 γρ ανθότυρο

200 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

100-150 ml  ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ. σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

3 κ. σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο

Νερό

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε πρώτα τη φέτα και με το πιρούνι τη σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε το ανθότυρο και με ένα πιρούνι το θρυμματίζουμε.

Ρίχνουμε το δυόσμο και τον άνηθο και ανακατεύουμε και πάλι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και με την μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το περνάμε με ελαιόλαδο.

Από πάνω βάζουμε και δεύτερο φύλλο και αφού το λαδώσουμε.

Αφήνοντας κάποια περιθώρια βάζουμε κατά μήκος του φύλλου 3 κουταλιές γέμιση, την απλώνουμε και κλείνουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο για να μην χυθεί η γέμιση.

Τυλίγουμε τα φύλλα με τη γέμιση σφιχτά και δίνουμε το σχήμα σαλιγκαριού κρατώντας από τις άκρες.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.

Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα σαλιγκάρια της πίτας.

Ραντίζουμε τις πίτες με νερό και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 45 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με κατίκι και την κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. γιαούρτι.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, μαγείρισσα

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !