Ένα δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα που είναι από όλους ευπρόσδεκτο. Ο ανανάς πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και αρέσει πολύ.
Αν δεν θέλετε καθόλου ζάχαρη τότε αναζητήστε φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη στη γεύση που αγαπάτε.
Εμείς το απολαύσαμε δίπλα στη θάλασσα στο πολύ όμορφο ξενοδοχείο Molos Bay στην Κρήτη και το επιλέξαμε από το πλούσιο πρωινό του.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολο
Φρουί ζελέ με ανανά
Από το ξενοδοχείο Μolos bay, Kίσσαμος Χανίων
Υλικά για 4 άτομα
2 φακέλους φρουί ζελέ με γεύση ανανά
400-500 ml βραστό νερό
400-500 ml παγωμένο νερό ή μισό μισό με χυμό ανανά
1 σφηνάκι λικέρ ή βότκα
5 φέτες φρέσκο ανανά ή κονσέρβας
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ διαλύουμε τους δύο φακέλους φρουί ζελέ με το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
Προσθέτουμε το παγωμένο νερό ή μισό μισό παγωμένο νερό και χυμό ανανά και ανακατεύουμε καλά.
Ραντίζουμε τον ανανά με τη βότκα ή το λικέρ, που αγαπάμε.
Βάζουμε το φρουί ζελέ σε μπολάκια και μόλις αρχίζει να πήζει τότε προσθέτουμε από μια φέτα ανανά σε κάθε μπολ.
Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε σε πιάτο, ξεκολλώντας τις άκρες του ζελέ με ένα μαχαιράκι και βυθίζουμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα.
Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε το ζελέ σε πιάτο ή αν θέλουμε στο ίδιο το μπολ.