Μια μακαρονάδα μούρλια με γεύση και άρωμα καλοκαιρινό… Γίνεται πανεύκολα και τρώγεται ακόμα ευκολότερα.
Aν δεν την πασπαλίσουμε με τυρί μπορεί να ξετρελάνει τους φίλους μας vegan. vegetarian και είναι απίθανη για τις ημέρες νηστείας της Παναγιάς.
Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολη
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα λαχανικών
Από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα, εστιατόριο Faces Ναύπακτος
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
1 μελιτζάνα, κομμένη καρέ
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ
800 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Επιλεκτικά
Τυρί κεφαλοτύρι ή πεκορίνο τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις ντομάτες και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Παράλληλα έχουμε βράσει τα μακαρόνια al dente
Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα λαχανικών.
Βράζουμε για 1 λεπτό δυνατά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.