Τα top καλοκαιρινά σπορ για να είστε fit

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

To καλοκαίρι είμαστε όλοι πιο χαλαροί και ίσως ο ελεύθερος χρόνος για τους περισσότερους είναι μεγαλύτερος. Είναι η εποχή που όλοι προσέχουμε περισσότερο το σώμα μας, το βάρος μας και θέλουμε να είμαστε πιο δραστήριοι αθλητικά. Εκτός από την κολύμβηση που είναι συνδεδεμένη άμεσα με το καλοκαίρι και αποτελεί προαπαιτούμενο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ομαδικά και πιο μοναχικά σπορ μου μπορούμε να δοκιμάσουμε και να εξασκήσουμε.

Beach Volley

Το Beach Volley ότι καλύτερο για άθληση στην παραλία σε ένα γήπεδο άμμου. Ένα ομαδικό άθλημα που απαιτεί 2 ομάδες. Η ιστορία του ξεκινά το 1920 στην Καλιφόρνια και διαδόθηκε παντού.

Δίπλα στο κύμα ενώ κινείστε δουλεύετε ιδιαίτερα τα πόδια και τους γλουτούς.

Ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι μια ευχάριστη άσκηση και μπορεί να είναι ομαδικό ή μοναχικό.

Το cross bike είναι μια παραλλαγή του ποδηλάτου που προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση αφού μπορείτε να οδηγηθείτε σε ανώμαλα και δύσκολα μονοπάτια σε βουνό και θάλασσα.

Γυμνάζονται οι μύες των ποδιών και όχι μόνον.

Κατάδυση

Η κατάδυση, ειδικά αυτή με μπουκάλες οξυγόνου, είναι μια δραστηριότητα που σας επιτρέπει να έρθετε πολύ κοντά με τη φύση, ανακαλύπτοντας και θαυμάζοντας την ομορφιά του κόσμου του βυθού.

Επιπλέον, είναι μια άσκηση που ενισχύει όλους τους μύες του σώματος.

Surfing

Ένα συναρπαστικό άθλημα που όρθιοι σε μια σανίδα ολισθαίνουμε σε κύματα που είναι διαφόρων μεγεθών, ανάλογα με την εμπειρία που έχουμε.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό άθλημα για τη λειτουργία της καρδιάς και η στάση με τα λυγισμένα πόδια μας επιτρέπει να ασκούνται οι μύες του κάτω μέρους του σώματος.

Παράλληλα τα χέρια χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της ισορροπίας και την αλλαγή κατεύθυνσης.

Paddleboarding

Το Paddleboarding είναι το άθλημα που στέκεστε σε μια σανίδα και να πλέετε στη θάλασσα χρησιμοποιώντας ένα κουπί.

Βοηθά στην ενίσχυση της ισορροπίας και δουλεύει όλους τους μύες και ιδιαίτερα τους κοιλιακούς και αυτούς των ποδιών.

Θαλάσσιο καγιάκ

Το θαλάσσιο καγιάκ είναι ένα καγιάκ σχεδιασμένο για χαλαρές βαρκάδες και βόλτες στη θάλασσα.

Σας επιτρέπει κυρίως να δουλέψετε το πάνω μέρος του σώματος, τα χέρια και τους ώμους σας.

Ράφτινγκ

Το ράφτινγκ είναι ένα ομαδικό άθλημα με φουσκωτό που κατεβαίνει ορμητικά νερά του ποταμού. Θέλει να συνοδεύεστε από οδηγό που γνωρίζει τα ποτάμια, τα δύσκολα σημεία και τη γύρω περιοχή.

Βασική προϋπόθεση να έχετε τον ανάλογο εξοπλισμό και να ξέρετε κολύμπι. Χρειάζεται συνεργασία και να αναπτύξετε δεξιότητες μέσα στην ομάδα.

Ορειβασία

Είναι άθλημα ομαδικό, ποτέ μην ξεκινήσετε ορειβασία μόνος. Η ομάδα πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση και να υπάρχει κάποιος οδηγός βουνού ή κάποιος που γνωρίζει καλά την περιοχή.

Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και είναι ιδιαίτερα ευχάριστη ενασχόληση και άσκηση.

Γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματος.

Tώρα ξέρετε και μπορείτε να επιλέξετε το σπορ που σας εμπνέει και να φτιάξετε μια ωραία παρέα για να το διασκεδάζετε ακόμα περισσότερο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !