Γαλέος στο φούρνο με μυρωδικά

Tips

Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία comfort food με ψάρι γαλέο και πολλά αρωματικά που χαρίζουν γεύση ξεχωριστή.Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον γαλέο με άλλα ψάρια όπως τσιπούρα, λαυράκι ή ακόμα και γαύρο.Επίσης μπορείτε να προσθέσετε πατάτες ή να το σερβίρετε μόνον με τα αρωματικά. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 20 λεπτά / Χρόνος αναμονής 35 λεπτά / Εύκολο

Γαλέος στο φούρνο με μυρωδικά

Από τη Βάσω Κατσαρού γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα γαλέου κατεψυγμένου
1μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
5-6 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. πελτέ αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι νερό
1ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
Μισό ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1πράσο κομμένο, σε ροδέλες το λευκό μέρος
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

Τρόπος παρασκευής
Αφήνουμε να ξεπαγώσει το ψάρι από το βράδυ βάζοντάς το σε σουρωτήρι.
Ρίχνουμε χυμό λεμονιού πάνω στις φέτες και το αφήνουμε για 35 λεπτά.
Ξεπλένουμε το ψάρι.
Βάζουμε στο ταψί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, το νερό με τον πελτέ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μάραθο, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, τον μαϊντανό, το πράσο και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το ψάρι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαύρο και κόκκινο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Σκεπάζουμε το ταψί με ένα διπλό αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχουμε βρέξει ελαφρά και τσαλακώσει και στη μέση έχουμε δημιουργήσει με το ψαλίδι μια οπή για να φεύγουν οι υδρατμοί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει να ροδοκοκκινίσει το ψάρι.
Κατά το ψήσιμο ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Μικρά μυστικά
Το αλάτι θα πρέπει να είναι ελάχιστο γιατί το απορροφά εύκολα ο γαλέος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !