Γαριδούλες τηγανητές αρωματισμένες με ούζο

Tips

Ένα super μεζεδάκι τραγανό και νόστιμο για να συνοδεύσει το ούζο ή το κρασί. Οι φρέσκες μικρές γαρίδες είναι must αυτή την εποχή, αλλά και με κατεψυγμένες που θα αποψύξουμε σωστά είναι μια χαρά.

Τις ραντίζουμε με ούζο για να πάρουν ωραίο άρωμα και αν θέλουμε πανάρουμε και με πάνκο αντί για φρυγανιά.

Μπορούμε να τις σερβίρουμε με μαρμελάδα ντομάτας, τσάτνευ φρούτων, μια ωραία μαγιονέζα με αρωματικά ή σαλάτα λαχανικών.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γαριδούλες τηγανητές αρωματισμένες με ούζο  

Από το μεζεδοπωλείο Grand Mεζέ, Λιβαδειά

Υλικά για 4 άτομα

Για τις γαρίδες

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

1 σφηνάκι ούζο

Για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα

Μισό φλιτζάνι αλεύρι

2 κ.σ. φρυγανιά

Μισό κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο

Μισό κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Μισό κ.γ. πιπέρι καγιέν

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και επιλεκτικά καθαρίζουμε τις γαρίδες.

Αν είναι πολύ μικρές όπως το γαριδάκι Σύμης, δεν τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε ολόκληρες.

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με ούζο.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μας.

Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε για να παναριστούν καλά.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες λίγες και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Σε 2 λεπτά είναι έτοιμες.

Με τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις αραδιάζουμε πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, για να «κρατηθεί» το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με μαρμελάδα ντομάτας ή άλλο ντιπ της επιλογής μας.

Μικρά μυστικά

Πρέπει να τηγανίζουμε τις γαριδούλες λίγες λίγες για να μην πέφτει η θερμοκρασία του ελαιολάδου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !