Γαριδούλες πανέ με σάλτσα ταρτάρ

Tips

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και καλοκαιρινή… Συνοδεύει απίθανα το ούζο ή το τσίπουρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες γαριδούλες, που είναι και καθαρισμένες για μεγαλύτερη ευκολία. Η σάλτσα ταρτάρ ανεβάζει τη γεύση τους και τους δίνει άλλη χάρη…

Αντί για γαριδούλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραβιδόψιχα.

Τις απολαύσαμε ατενίζοντας το λιμάνι Ηρακλείου, τη νύχτα…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Αναμονή 1 ώρα / Εύκολα

Γαριδούλες πανέ με σάλτσα ταρτάρ

Από το εστιατόριο «Εν Πλω», Ηράκλειο Κρήτης

Υλικά για 4 άτομα

20 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες

Ξύσμα από μισό λεμόνι

2 κ.σ. ούζο

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

3 αυγά, χτυπημένα

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ταρτάρ

250 γρ. μαγιονέζα έτοιμη

5 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα και στραγγισμένα

3 κ.σ. κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon, απαλή

1 πρέζα τζίντζερ, σε σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμός λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταρτάρ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την κάππαρη, το κρεμμυδάκι, τη μουστάρδα, το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει η ταρτάρ.

Ραντίζουμε τις γαρίδες με το ούζο και τις πασπαλίζουμε με το ξύσμα, το αλάτι, τα πιπέρια πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν στις γαριδούλες.

Βάζουμε τρία μπολ σε σειρά στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο άλλο το αυγό και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.

Περνάμε τις γαριδούλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, πιέζοντας για να κολλήσει καλά στο σώμα τους.

Αν δεν βιαζόμαστε τις βάζουμε στο ψυγεία σε πιατέλα να «σταθούν» για 1 ώρα. Είναι ένα από το μυστικά της επιτυχίας τους.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να φθάσει στους 160οC.

Τηγανίζουμε τις γαριδούλες σε δόσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τις γαριδούλες πανέ με τη σάλτσα τάρταρ.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να πανάρουμε τις γαριδούλες με ρεβιθάλευρο για να έχουν πιο ανοικτό χρώμα και περισσή νοστιμιά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !