Γιορτινή πουτίγκα από το Ritz hotel του Λονδίνου

Tips

Από το 1774 που ο βασιλιάς Γεώργιος 1ος της Μεγάλης Βρετανίας καθιέρωσε την πουτίγκα σαν το επίσημο γλυκό των Χριστουγέννων, έχουν περάσει 248 χρόνια. Το έθιμο όμως καλά κρατεί και οι εκδοχές της πουτίγκας διανθίζονται… και κρύβουν μυστικά. Ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου στα περισσότερα σπίτια και ξενοδοχεία ετοιμάζεται γιατί πρέπει να μεστώσουν τα αρώματά της και να εμφανίσει η πουτίγκα την καλύτερή της έκφραση.

co Ritz Hotel

Το αγαπημένο μας ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, στο Piccadilly φόρεσε τα γιορτινά του και είναι υπέροχο. Οι συλλεκτικές ονειρικές πουτίγκες ήδη ετοιμάστηκαν και μας περιμένουν και στις σουίτες 14 αρκουδάκια χριστουγεννιάτικα, παρουσιάζουν τις διάφορες υπηρεσίες του ξενοδοχείο. Πρωτοτυπία και άρωμα Χριστουγέννων μοναδικό ή αλλιώς παράδοση και στυλ μοναδικό…

co Ritz Hotel

Η συνταγή από της βρετανικής  χριστουγεννιάτικης πουτίγκας δική σας.

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 45 λεπτά / Μέτριας δυσκολίας

Γιορτινή πουτίγκα

Υλικά

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

150 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα ψιλοκομμένα

100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα ψιλοκομμένα

50 γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

150 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα ψιλοκομμένα

150 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

100 γρ. καρύδια ψίχα

70 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα

80 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

200 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

150 ml ηλιέλαιο

1 μεγάλο αυγό

1 κλωνάρι δεντρολίβανο, φρέσκο ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

Για το φλαμπάρισμα

100 ml κονιάκ

Για το φινίρισμα

Σάλτσα κερασιού – επιλεκτικά

Ζαχαρωτά

Τρόπος παρασκευής

Στο multi ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα σύκα, τα κράνμπερις, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το τζίντζερ και τα χτυπάμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα χωρίς να λιώσουν.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αυγό, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα των αποξηραμένων φρούτων και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βροχηδόν ρίχνουμε το μείγμα αλεύρου στο μπολ με τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με την μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τέλεια.

Αδειάζουμε το μείγμα της πουτίγκας σε φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 12 εκ., βάθους 8 εκ. και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε μια σχάρα και ακουμπάμε τη φόρμα με την πουτίγκα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βγάζουμε προσεκτικά τη φόρμα την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το κονιάκ και λίγο πριν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και με τον αναπτήρα ανάβουμε για να φλαμπάρει… και το περιχύνουμε προσεκτικά στην πουτίγκα.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διακοσμούμε με ζαχαρωτά ή ακόμα και με σοκολάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !