Γλυκό Αμυγδαλάκι με μαστίχα Χίου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκάκι που ξεχειλίζει … Ελλάδα. Έχει άρωμα μαστίχας λεμονιού και αμυγδάλου. Το αμύγδαλο, ανήκει στις υπερτροφές αφού χαρίζει στον οργανισμό μας πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο, πρωτεΐνη, ασβέστιο, φώσφορο, φυτικές ίνες, σίδηρο σε χαμηλή απορρόφηση βέβαια, οπότε μπορούμε να το συνδυάζουμε με ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Οι vegan και οι vegetarian εκτιμούν τα αμύγδαλα και τα έχουν εντάξει στη διατροφή τους.

Στα νησιά του Αιγαίου και στο πανέμορφο Γαλαξίδι συνηθίζουν να φτιάχνουν γλυκάκια με αμύγδαλο, είτε σαν αμυγδαλωτά, είτε με την μορφή αυτού του γλυκού. Ειδικά για τα παιδιά δίνουν στο γλυκό αμυγδαλάκι κυλινδρικό σχήμα και το κλείνουν σε χαρτάκια καραμέλας. Όνειρο…

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολο

Γλυκό Αμυγδαλάκι με μαστίχα Χίου

Υλικά για 8-10 άτομα

1 κιλό αμύγδαλο ψίχα, τριμμένη στο μπλέντερ

800 γρ. – 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

500 ml νερό εμφιαλωμένο

10 κόκκους μαστίχας, τριμμένους μαζί με λίγη ζάχαρη, για να μην κολλήσει

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και φτιάχνουμε ένα σιρόπι δεμένο καλά μέχρι να κάνει κόμπους.

Κρατάμε ένα ποτήρι νερού σιρόπι, μήπως και χρειαστεί να το προσθέσουμε στο τέλος.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη μαστίχα και το χυμό λεμονιού σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το σερβίρουμε σε πιατάκι και το φινίρουμε με αμύγδαλα, ρόδι, καρύδια, κομματάκια αποξηραμένων φρούτων ή γλυκό του κουταλιού κομμένο κομματάκια.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το γλυκάκι μας, το αδειάζουμε ζεστό ακόμα, σε βάζα αποστειρωμένα στο φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Την επομένη το κλείνουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Συνταγή : Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !