Γρήγορο Φρεσκάρισμα των Ρούχων που Έχουν Μείνει Καιρό στη Ντουλάπα

Tips

Τα ρούχα που έχουν μείνει για πολύ καιρό αφόρετα στη ντουλάπα μπορεί να αποκτήσουν μια δυσάρεστη μυρωδιά κλεισούρας.

Εδώ είναι κάποιες απλές και γρήγορες μέθοδοι για να τα φρεσκάρετε και να τα κάνετε να φαίνονται και να μυρίζουν σαν φρεσκοπλυμένα.

Αερισμός

Το πιο απλό βήμα είναι να αερίσετε τα ρούχα. Κρεμάστε τα έξω σε στεγνό περιβάλλον, αλλά όχι κατευθείαν κάτω από τον ήλιο. Ο φρέσκος αέρας θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών.

Σπρέι Φρεσκαρίσματος Ρούχων

Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι φρεσκαρίσματος που θα βρείτε στο εμπόριο ή φτιάξτε το δικό σας μείγμα με νερό και λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου, όπως λεβάντα ή πεύκο. Ψεκάστε ελαφρά τα ρούχα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Χρήση Ατμού

Ο ατμός μπορεί να ανανεώσει τα ρούχα και να απομακρύνει τις οσμές. Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο με λειτουργία ατμού ή έναν επαγγελματικό ατμοκαθαριστή ρούχων.

Ξύδι και Απορρυπαντικό

Για βαθύτερο καθάρισμα, πλύνετε τα ρούχα με ήπιο απορρυπαντικό και προσθέστε μισή κούπα ξύδι στο τελικό ξέβγαλμα. Το ξύδι είναι φυσικό αποσμητικό και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών.

Πακέτα Αρωματικών Βοτάνων

Τοποθετήστε στη ντουλάπα σας μικρά πάνινα σακουλάκια με αρωματικά βότανα όπως λεβάντα, θυμάρι ή ροδοπέταλα για να προσδώσουν ένα φρέσκο και ευχάριστο άρωμα στα ρούχα.

Κρύο Πλύσιμο και Στέγνωμα

Εάν αποφασίσετε να πλύνετε τα ρούχα, χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να αποφύγετε τη συρρίκνωση και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα για να διατηρηθεί η φρεσκάδα τους.

Προσθήκη Πουγκιών Με Αρωματικό Ρύζι

Μια άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μικρές σακούλες με αρωματικό ρύζι, που έχετε ρίξει αιθέριο έλαιο, μέσα στη ντουλάπα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !