Η πιο νόστιμη σοκολατόπιτα

Tips

Η σοκολατόπιτα αρέσει σε όλους. Μπορείτε να την φτιάξετε με τα καλύτερα υλικά και να έχει το γλυκό τη δική σας υπογραφή.

Εμείς ζητήσαμε από την γλυκύτατη Ειρήνη Μπέλση, που έχει ένα όμορφο και ατμοσφαιρικό ζαχαροπλαστείο στα Βίλια να μας χαρίσει τη συνταγή της, όταν δοκιμάσαμε το γλυκό της και μας άρεσε πολύ.

Τα Βίλια κάτω από τα έλατα

Τα Βίλια είναι ένα όμορφο χωριό στους πρόποδες του Κιθαιρώνα και είναι δυνατή επιλογή για μονοήμερες αποδράσεις στη φύση, αφού διαθέτει ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα και ομορφιά…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο

Η πιο νόστιμη σοκολατόπιτα 

Από την Ειρήνη Μπέλση, ζαχαροπλαστείο Αλκυονίδες, Βίλια Αττικής

Υλικά για ένα ταψί 14Χ21εκ.

1 κιλό ζάχαρη

5 αυγά

180 γρ κακάο εξαιρετικό,  σε σκόνη

300 γρ κουβερτούρα σοκολάτα

50 γρ σπορέλαιο

300 γρ φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

250 γρ αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

20 γρ μπέικιν πάουντερ

200 ml γάλα

1 βανίλια σκόνη

600 ml νερό

250 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να έχει κρυώσει μέχρι να ψηθεί το γλυκό μας.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 600 γρ ζάχαρη και 400 ml νερό, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις πάρει βράση απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα  μπολ βάζουμε 100 ml κακάο, 200 ml νερό και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και το μίγμα με το κακάο στο σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Συνεχίζουμε με το μείγμα της σοκολατόπιτας.

Αρχικά κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά, το κακάο, το μπέικιν, το αλεύρι και την βανίλια.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και 400γρ ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.

Έπειτα προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, ενώ το μίξερ δουλεύει.

Όταν αυτά ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τέλος το γάλα και 50ml λιωμένη κουβερτούρα.

Χτυπάμε με τον γάντζο για 5 ακόμα λεπτά.

Βουτυρώνουμε καλά, στον πάτο και στα πλαϊνά του ταψιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 40 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το γλυκό μας με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν βγει στεγνό είναι έτοιμη η σοκολατόπιτα.

Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε το γλάσο.

Συνεχίζουμε με το γλάσο.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα αφού την έχουμε σπάσει σε κομμάτια και την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, αφού πρώτα την έχουμε ζεστάνει ελάχιστα.

Τέλος προσθέτουμε και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο, περιχύνουμε την σοκολατόπιτα.

Αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί για μία ώρα.

Αν θέλουμε τη σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !