Κεφτέδες κρασάτοι γεμιστοί με ελιές

Τα μυστικά των Chef

Αρωματική γεύση με ρουστίκ πινελιές

Προσκεκλημένοι στην Νεμέα τις ημέρες του τρύγου δοκιμάσαμε «κρασάρες»  και γεύσεις καμωμένες με κρασί μοσχοφίλερο ΠΓΕ Μαντινείας, που είναι δίπλα στη Νεμέα. Ο γνωστός chef Βαγγέλης Κουμπιάδης, που ήταν μαζί μας, «ζωγράφισε» και πάλι δημιουργώντας γεύσεις κρασάτες, γιατί ο τρύγος είναι σκληρή δουλειά και θέλει και καλό φαγητό.

Εμείς ελάχιστα συμμετείχαμε στον τρύγο, περισσότερο είμαστε επιβλέποντες αλλά απολαύσαμε γεύσεις σε ένα περιβάλλον ονειρικό στον αμπελώνα του Κτήματος Σεμέλη, στο Κούτσι, με θέα συναρπαστική σε όλο το οροπέδιο της Νεμέας.

Στο υπερσύγχρονο οινοποιείο ο πολυβραβευμένος οινοποιός και αγαπημένος φίλος  Λεωνίδας Νασιάκος δημιουργεί κρασιά που μιλάνε στην καρδιά.

Και για τελική επίγευση απολαύσαμε σοκολατάκια με σαμπάνια, από τη Γαλλία από το περίφημο Maison du Chocolat, δώρο του φίλου Κyriakos Kynigopoulos, περίφημου οινοποιού της Βουργουνδίας…

Ο executive chef Βαγγέλης Κουμπιάδης

Κεφτέδες κρασάτοι γεμιστοί με ελιές

Από τον Βαγγέλη Κουμπιάδη, executive chef

Υλικά

Για τους κεφτέδες

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή 300 γρ. μοσχαρίσιο και 200 γρ. Χοιρινό

50 γρ. ψωμί (ψίχα)

100 ml κρασί Μοσχοφίλερο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι θαλασσινό

δυόσμο φρέσκο

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

 Για τη σάλτσα ντομάτας

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρασί Μοσχοφίλερο

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε την ψίχα ψωμιού με το κρασί μέχρι να μουλιάσει.

Ακολούθως, στύβουμε το ψωμί στα χέρια μας να φύγουν τα υγρά του.

Βάζουμε σε άλλο μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες (εκτός από τις ελιές) και ζυμώνουμε καλά.

Στο τέλος ρίχνουμε και το αρωματικό λευκό κρασί μοσχοφίλερο και ξαναζυμώνουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε  το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να αναδυθούν τα αρώματα.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και αμέσως μετά πλάθουμε τους κεφτέδες, βάζοντας στη μέση μια ελιά.

Ψήνουμε τους κεφτέδες στο γκριλ, γυρίζοντας και από τις δύο μεριές με λαβίδα , συνολικά για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τις ντομάτες, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρια και ρίγανη.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας από πάνω και διακοσμούμε το πιάτο με ρόγες σταφυλιού «λουσμένες» σε γλυκό κρασί ή μοσχοφίλερο.

Μικρά μυστικά

Οι κεφτέδες αυτοί σερβίρονται και με μαϊντανοσαλάτα, που είναι πολύ αρωματική. Για να την ετοιμάσουμε, χτυπάμε στο μπλέντερ 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ποτήρι πλιγούρι μουλιασμένο σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι και ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Η οινική ζώνη της Νεμέας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !