Κουλουράκια αμυγδάλου μελωμένα

Τα μυστικά των Chef

Γεύση που γράφει δυνατά…

Είμαστε σίγουροι ότι τα κουλουράκια αυτά θα τα λατρέψετε. Είναι πολύ εύκολα να γίνουν και είναι τόσο νόστιμα.

Είναι ένα σνακ για όλες τις ώρες για το πρωινό, για το σχολείο, την εκδρομή και συνοδεύει απίθανα τον καφέ και τους χυμούς.

Βέβαια ο απόλυτος συνδυασμός που δεν θα ξεχάσω είναι τα κουλουράκια της Γιωργίας με σουμάδα, που στα Χανιά την πίνουν ζεστή σαν ρόφημα με κανέλα. Κάποια βράδια, στο Φουρνέ, στους πρόποδες των Λευκών ορέων, με ανθισμένες πορτοκαλιές,  δίπλα στο τζάκι … είναι ονειρικά, γεύσεις, αρώματα, ωραία παρέα, πολλά πειράγματα και γέλια… πριν και μετά τις τσικουδιές…

Κουλουράκια αμυγδάλου μελωμένα

Από τη Γεωργία Περράκη, της Cretan Bakery, Φουρνές Χανίων

Υλικά

250 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. ζάχαρη άχνη

8 αυγά

4 κ.σ μέλι θυμαρίσιο

1 στικ βανίλιας φυσικής

250 γρ. ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα, σπασμένα

1 κ.σ. ανθόνερο

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1500 γρ. αλεύρι δυνατό 70%, «όσο πάρει», κοσκινισμένο

Για το φινίρισμα

1 αυγό

1 κ.γ. ανθόνερο

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μέλι, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συγχρόνως χτυπάμε με το μίξερ.

Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ανθόνερο.

Μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα του αλευριού.

Η ζύμη είναι έτοιμη μόλις ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ με τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το αυγό με το ανθόνερο και με πινέλο περνάμε τα κουλουράκια, τα «αυγώνουμε» στην κρητική ντοπιολαλιά.

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200ο C και ψήνουμε τα κουλουράκια για 18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε για να μείνουν τραγανά και τα διατηρούμε σε κουτί  που κλείνει αεροστεγώς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !