Κέικ με λεμόνι και φιστίκι Αίγινας

Tips

Ένα κέικ ξεχωριστό που ξεχειλίζει νοστιμιά και χρώμα πράσινο. Το φιστίκι δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά, τα παιδιά σας και οι φίλοι θα ενθουσιαστούν.

Ένα κέικ για όλες τις ώρες … μπορείτε να το σερβίρετε ακόμα και με παγωτό φιστίκι ή βανίλια, ακόμα και σοκολάτα.

Η φίλη μας Μαρίνα, απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στον έγκριτο 12ο διεθνή διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη, σαν «Η νέα ζαχαροπλάστης της χρονιάς» και μας δίνει τη συνταγή.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 15 λεπτά

Κέικ με λεμόνι και φιστίκι Αίγινας

Από τη βραβευμένη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες Διχώρι, Φωκίδας

Υλικά για 1 φόρμα

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη

3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

150 ml φρέσκο γάλα

150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κομμένα στη μέση

Χυμό από ένα λεμόνι

2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.

Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε μετά τα αυγά στον κάδο το ξύσμα λεμονιών και το μείγμα του χυμού με τη σόδα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα του αλεύρου στον κάδο εναλλάξ με το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα φιστίκια Αίγινας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ καλά και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180οC για 1 ώρα περίπου.

Δοκιμάζουμε στα 50 λεπτά αν ψήθηκε στο εσωτερικό με ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο, διαφορετικά παραμένει.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !