Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και ξεχωριστή.
Mε τη διάσημη cheffe βρεθήκαμε στους ορυζώνες του Δέλτα Αξιού και στα Masterclass Μαγειρικής μας παρουσίασε αυτή τη συνταγή.
Σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας καλλιεργούνται 250.000 στρέμματα ρυζιού εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς αφού τα νερά είναι υφάλμυρα.
Η συνταγή δική σας.
Προετοιμασία 20 λεπτά / Ψήσιμο 40 λεπτά / Εύκολο
Τερίνα ρυζιού με λαχανικά
Από τη διακεκριμένη Ντίνα Νικολάου, executive cheffe Rice Ambassador
Yλικά για 6 άτομα
400 γρ. ρύζι γλασέ
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κολοκύθι
Μία μελιτζάνα
Μία πιπεριά πράσινη
Μία πιπεριά Φλωρίνης
3 αυγά
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 γρ. ντοματίνια χρωματιστά
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα + επιπλέον για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο
Τρόπος Παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στο αερόθερμο.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μακριές λωρίδες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρά.
Σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το κασέρι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά μια ορθογώνια φόρμα του κέικ (τερίνα) και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει λίγο από τα τοιχώματα και την αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε από το ταψί τα μισοψημένα λαχανικά και ξεκινάμε να τα στρώνουμε εναλλάξ με το μείγμα του ρυζιού, μέσα στη φόρμα.
Σκεπάζουμε την τερίνα με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό μέχρι το μέσο του ύψους της φόρμας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στο αερόθερμο, για 40 λεπτά.
Βγάζω τη τερίνα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε την τερίνα ρυζιού με πολύχρωμα ντοματίνια και φύλλα δυόσμου.