Κέικ με τσάι matcha

Tips

Το τσάι matcha είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό της φύσης, για αυτό και δεν χρησιμοποιείται μόνο ως ρόφημα. Τα τελευταία χρόνια έχει εισχωρήσει δυναμικά στις κουζίνες για την παρασκευή σαλτσών, κρεμών, κέικ και muffins.

Ας δούμε πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στην παρασκευή ενός θρεπτικού και έξτρα αντιοξειδωτικού κέικ.

Υλικά για μία φόρμα:

2 κουταλιές της σούπας τσάι matcha διαλυμένο σε 200 ml ζεστό γάλα

400 γραμμάρια φαρίνα

1 κγ μπέικιν πάουντερ

5 βανίλιες

4 αυγά

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 ½   φλυτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς στον αέρα.

Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και μετά από λίγο προσθέτουμε το λάδι και το μίγμα γάλακτος με τσάι matcha.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ρίχνουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά το μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, δοκιμάζοντας, μετά τα πρώτα 40 λεπτά, με το μαχαίρι, αν είναι έτοιμο.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !