Βοήθησε το παιδί σου να οργανώσει τα καθημερινά του καθήκοντα

Tips

Η καθημερινότητα ενός παιδιού περιλαμβάνει πολλές ώρες στο σχολείο, μελέτη, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και αθλητισμό.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδι είναι συνήθως απασχολημένα θα καταλάβει ότι ίσως αποτελούν την πιο σκληρά εργαζόμενη μερίδα του πληθυσμού. Οι πολλές υποχρεώσεις, σχολικές και μη, προκαλούν άγχος στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς.

Είναι λοιπόν σημαντικό να αποφύγουμε να τα υπερφορτώνουμε με δραστηριότητες που δεν τα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και να φτιάξουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που εκτός από τις σχολικές υποχρεώσεις και τις εξωσχολικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνει επίσης ξεκούραση και παιχνίδι.

Ας δούμε μερικά tips για να το βοηθήσεις να οργανώσει ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα του εξασφαλίσει περισσότερη άνεση και λιγότερο άγχος.

  • Βάλε το ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να μείνει χρόνος στο παιδί να στρώσει το κρεβάτι του και να τακτοποιήσει το δωμάτιό του. Έτσι όταν θα γυρίσει κουρασμένο από το σχολείο δεν θα έχει να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα καθήκοντα.
  • Μόλις φάει και ξεκουραστεί λίγο, παροτρύνετέ το να καταγράψει σε ένα χαρτί τις σχολικές του υποχρεώσεις για την επόμενη ημέρα. Μπορεί να μην φαντάζει απαραίτητο όμως στην πραγματικότητα θα βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους το να έχει καταγεγραμμένες τις υποχρεώσεις και να σβήνει καθεμία που εκτελεί. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα μείνει πιο προσηλωμένο στον στόχο του.
  • Φρόντισε να μην σηκώνεται από το γραφείο του πριν αποπερατώσει κάποια εργασία και να μην αρχίσει το παιχνίδι πριν τις ολοκληρώσει όλες.
  • Πριν κοιμηθεί, ενθάρρυνέ το να φτιάξει την τσάντα του και να βρει ρούχα για την επόμενη ημέρα.
  • Η καθημερινή ατομική φροντίδα και υγιεινή πρέπει να γίνει μέρος της ζωής του και να την διαχειρίζεται με δική του ευθύνη και πρωτοβουλία.

Ακολούθησε αυτά τα tips και είναι βέβαιο ότι η καθημερινότητα στο σπίτι  θα γίνει πιο άνετη και λιγότερη αγχωτική για μικρούς και μεγάλους.

Προηγούμενο άρθροΚέικ με τσάι matcha
Επόμενο άρθροΤζατζίκι με μέντα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !