Τί μπορείς να φας μετά τη γυμναστική

Tips

Μετά την προπόνηση δεν χρειάζεται να φας πολύ αλλά είναι λάθος και το να να αποφύγεις το φαγητό. Ο οργανισμός σου χρειάζεται να ανακτήσει τις  δυνάμεις του και να ενυδατωθεί. Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στο τί θα φας.

Μετά την άσκηση το σώμα σου χρειάζεται να αναπληρώσει τους υδατάνθρακες και τη γλυκόζη που έχασε κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης και να τονωθεί ο μυϊκός ιστός με πρωτεΐνη καλής ποιότητας. Επίσης πρέπει να αναπληρωθούν τα υγρά που χάθηκαν με τον ιδρώτα.

Για αυτό τον λόγο ιδανικές τροφές για να καταναλώσεις μετά την προπόνηση είναι:

Σοκολατούχο γάλα

Το σοκολατούχο γάλα έχει όλα όσα χρειάζεσαι μετά από μια προπόνηση όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, υγρά και ηλεκτρολύτες, ενώ ενισχύει τη μυϊκή πρωτεϊνική σύνθεση και την ενυδάτωση, αναπληρώνει τα αποθέματα γλυκογόνου και ανακουφίζει από τον μυϊκό πόνο μετά την άσκηση.

 Αυγά με ψωμί ολικής άλεσης

Βρασμένα, ομελέτα ή ποσέ είναι η ιδανική πηγή πρωτεΐνης, ενώ το ψωμί ολικής άλεσης μια άριστη πηγή υδατανθράκων.

Ένα θρεπτικό και δροσιστικό smoothie

Ένα smoothie με φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι και δημητριακά είναι ιδανικό για να σε ενυδατώσει και να σου προσφέρει τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες που τόσο έχεις ανάγκη.

Τί να αποφύγεις: 

Μετά τη γυμναστική απόφυγε να καταναλώσεις σκέτη πρωτεΐνη όπως κρέας ή σκέτους υδατάνθρακες όπως μπισκότα ή γλυκά. Προτίμησε τροφές που να συνδυάζουν αρμονικά τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !