7 λόγοι για να μην πετάς τα τσόφλια των αυγών

Tips

Το αυγό είναι ένα από τα πιο πολύτιμα τρόφιμα, καθώς έχει μεγάλη διατροφική αξία, είναι φθηνό, μαγειρεύεται με αμέτρητους τρόπους και, όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, τίποτα από το αυγό δεν πάει χαμένο.

Το τσόφλι του είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, περιέχει πολύ ασβέστιο  και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ποικιλοτρόπως. Ας δούμε μερικές χρήσεις του.

  1. Θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των φυτών. Ανά διαστήματα, μπορείς να προσθέτεις στο χώμα ψιλοκομμένα τσόφλια αυγών. Κάτω από  το χώμα αποσυντίθενται γρήγορα και προσφέρουν στα φυτά το ασβέστιο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά.
  2. Καθαριστικό για μπουκάλια. Ανακίνησε θρυμματισμένα τσόφλια αυγών με σαπουνόνερο και τα μπουκάλια θα λάμψουν από μέσα, στο λεπτό.
  3. Συμπλήρωμα διατροφής για τα κοτόπουλα. Αν εκτρέφεις κοτόπουλα, συμπλήρωσε τη διατροφή τους με σκόνη από αλεσμένα τσόφλια αυγού.
  4. Γλαστράκια για τους σπόρους. Χρησιμοποίησε το μισό τσόφλι αυγού σαν γλαστράκι για να φυτέψεις σπόρους. Όταν ξεφυτρώσει το φιντανάκι, κάνε μια τρύπα στο κάτω μέρος του τσοφλιού και μεταφύτεψέ το σε γλάστρα ή στο έδαφος.
  5. Συμπλήρωμα ασβεστίου σε ζωμούς. Βράσε σε ένα μπρίκι τα τσόφλια από μερικά αυγά και αφού τα σουρώσεις, πρόσθεσε το ζουμί σε σούπες ή ζωμούς για να τα εμπλουτίσεις σε ασβέστιο.
  6. Αντιγηραντική φροντίδα. Άλεσε μερικά τσόφλια, ανακάτεψε τη σκόνη με λίγο νερό και βάλε το μίγμα σε παγοκύστες. Πέρασε με το παγάκι το πρόσωπό σου μια φορά την ημέρα και οι ρυτίδες θα φαίνονται λιγότερο.
  7. Ψηφίδες για χειροτεχνήματα. Σπάσε τα τσόφλια σε μικρά κομματάκια και χρωμάτισέ τα με διάφορα χρώματα. Χρησιμοποίησέ τα σαν ψηφίδες σε διάφορες κατασκευές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !