Έτσι θα καθαρίσεις το σκόρδο πανεύκολα

Tips

Κάθε φρούτο ή λαχανικό έχει τις ιδιαιτερότητές του. Έτσι και στο σκόρδο εκτός από το εξωτερικό του φλούδι, πρέπει να καθαρίζουμε και μια μία τις σκελίδες κάθε φορά που το χρειαζόμαστε για τις συνταγές μας. Ας δούμε πώς θα το κάνουμε πιο εύκολα.

Για να διαχωρίσεις τις σκελίδες

Σε μια επιφάνεια κοπής τοποθετείς το σκόρδο πλάγια και  βάζεις τις παλάμες σου από πάνω. Πιέζεις το σκόρδο με τις παλάμες σου, ρίχνοντας πάνω του το βάρος σου. Έτσι το εξωτερικό περίβλημα θα σκάσει και οι σκελίδες θα απελευθερωθούν.

Για να καθαρίσεις τις σκελίδες 

Τοποθετείς τη σκελίδα πάνω στην επιφάνεια κοπής και την πιέζεις με την πλατιά επιφάνεια ενός μεγάλου μαχαιριού. Έτσι το φλούδι θα σκάει και αφαιρείται με μια κίνηση.

Για να τεμαχίσεις τις σκελίδες

 Ξεκινάς να τεμαχίζεις τη σκελίδα από την πιο μακριά της πλευρά και όχι από τη μύτη της. Στη συνέχεια, την γυρνάς 90 μοίρες χωρίς να την αναποδογυρίσεις και κόβεις κάθετα για να σχηματιστούν κυβάκια. Εναλλακτικά, και ανάλογα με την παρασκευή, τοποθέτησε τη σκελίδα στο ειδικό εργαλείο για να την πολτοποιήσεις.

Μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που διαχειριζόμαστε σκόρδο πρέπει να φοράμε γάντια γιατί η έντονη μυρωδιά του φεύγει πολύ δύσκολα από τα χέρια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !