Μια πανεύκολη νόστιμη κομπόστα μήλου για γλυκιά επίγευση και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας.
Τα μήλα είναι βόμβες βιταμινών, όπως επίσης το μέλι και οι σταφίδες. Τις χειμωνιάτικες βραδιές μαζί με ένα γιαούρτι είναι το καλύτερο detox δείπνο.
Η Μαρίνα μας δίνει την πιο υγιεινή της εκδοχή αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι θυμαρίσιο αρωματικό.
Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολη
Κομπόστα μήλου με μέλι και σταφίδες
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 2 άτομα
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
1 λεμόνι, το χυμό του
2 ζουμερά πορτοκάλια, το χυμό τους
2 μικρά ξυλάκια κανέλλας Κεϋλάνης
4 καρφάκια γαρίφαλα
1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ νερό
3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
2 κ.σ. σταφίδες
Φινίρισμα
2 κ.σ. μαρμελάδα κυδώνι ή άλλη επιλογής μας
Τρόπος παρασκευής
Μόλις καθαρίσουμε τα μήλα τα βάζουμε σε νερό με χυμό από λεμόνι για να μην μαυρίσουν μέχρι να τα βράσουμε.
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το νερό, την κανέλα και τα γαρίφαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι σας φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρούμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουνε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει λίγο ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Περιχύνουμε τα μήλα με το σιρόπι και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε στην άκρη προσθέτουμε και μαρμελάδα κυδώνι ή άλλη επιλογής μας για να έχουμε ένα τουίστ γεύσεων και χρωμάτων.
Μικρά μυστικά
Μπορούμε να πασπαλίσουμε την κομπόστα μήλου με σουσάμι ή καρύδι ή αμύγδαλα.