Κρέμα μπουγάτσας αλλιώς …

Tips

Η κρέμα μπουγάτσας αρέσει σε όλους και είναι πανεύκολη για να γίνει. Στη Θεσσαλονίκη στο ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο Colors, πολύ μας άρεσε στο πρωινό αυτή η εκδοχή της μπουγάτσας που σερβίρεται σε μπολάκια και από πάνω πασπαλίζεται με φύλλο ξεροψημένο. Έτσι αποφεύγουμε τα πολλά φύλλα, που είναι εμποτισμένα με βούτυρο.

Ωραία γεύση με λιγότερες θερμίδες… Ζεστή είναι απίθανη για να συνοδεύσει το πρωινό σας ή τον απογευματινό σας καφέ.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Κρέμα μπουγάτσας αλλιώς …

Από το brunch του ξενοδοχείου Colors, Θεσσαλονίκη

Υλικά για 12 μπολ

1 λίτρο γάλα

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα ζάχαρη

2  κ.σ. βούτυρο λιωμένο

2 βανίλιες

Λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Κανέλα Κεϋλάνης

Για το σερβίρισμα

1 φύλλο κρούστας

Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Tρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.

Μόλις πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.

Την αφήνουμε 10 λεπτά  να κρυώσει.

Παράλληλα στο γκριλ του φούρνου ψήνουμε ένα φύλλο για πίτα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Σερβίρουμε την κρέμα στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με κομματάκια φύλλου και κανέλα αν θέλουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !