Αντικαρκινικές τροφές… που μας προστατεύουν

Tips

H τροφή είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες, με σημαντικό  ρόλο στην υγεία και την ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τον οργανισμό μας από τον καρκίνο, την μάστιγα της εποχής μας.

Έτσι με ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση δημιουργούμε μια ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου.

Ποιες τροφές πρέπει να προτιμάμε λοιπόν;

Θαλασσινά και ψάρια

bottom-view-fresh-fish-with-lemon-slices-knife-kitchen-table

Θεωρούνται μια σούπερ αντικαρκινική τροφή. Κυρίως τα μικρά ψάρια, τα αφρόψαρα αλλά και ο μπακαλιάρος, οι γόπες, τα μπαρμπούνια, οι κουτσομούρες, οι σκορπιοί. Επίσης οι αχινοί, τα στρείδια, οι γαρίδες. Αποφεύγουμε τον σολομό και τον τόνο, που έχει βρεθεί μεγαλύτερη περιεκτικότητα βαρέων μετάλλων από τα άλλα ψάρια.

Λευκό κρέας

raw-chicken-breast-dark-surface (1)

Προτιμάμε το λευκό κρέας που προάγει λιγότερο τη χοληστερίνη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και ο κόκορας ελευθέρας βοσκής είναι ότι καλύτερο.

Μπαχαρικά

Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ είναι τα μπαχαρικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, αλλά και επιβραδύνουν ή μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

1 γραμμάριο την ημέρα είναι απαραίτητα για κάθε περίπτωση.

Το σκόρδο

fresh-raw-garlic-ready-cook

Είναι ένας θησαυρός από το φαρμακείο της φύσης. Μειώνει τις γενετικές μεταλλάξει και δρα προστατευτικά κατά του καρκίνου. Ξεχάστε λοιπόν τη δυσάρεστη μυρωδιά του και προσθέστε το στη διατροφή σας.

Τα λαχανικά

Μια διατροφή εμπλουτισμένη με λαχανικά είναι ότι καλύτερο. Το λάχανο, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το καρότο, τα μανιτάρια, τα φύκια, τα χόρτα, η σόγια είναι απαραίτητα για την προστασία μας, αφού είναι πηγές αντιοξειδωτικών.

Τα μούρα

Το κατάλληλο επιδόρπιο ή σνακ ώστε να αποφεύγετε κάθε τι γλυκό.

Τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά στοιχεία των μούρων γενικότερα είναι αδιαμφισβήτητα. Έτσι θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας τα μούρα, τα μύρτιλα, τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τις φράουλες αλλά και τα κράνα.  Επίσης τα μούρα ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και θωρακίζουν τον οργανισμό μας.

Το πράσινο τσάι

Επιλέγουμε πράσινο τσάι αλλά και τσάι του βουνού απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα και προτιμάμε πιστοποιημένο βιολογικό. Το απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας από το πρωινό μέχρι το δείπνο. Πλημμυρίζει τον οργανισμό μας με ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Η Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες, σχεδόν διπλάσιες από ότι το κόκκινο κρασί ή το πράσινο τσάι. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες πολλές, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Μελέτες έδειξαν ότι καθυστερεί την ανάπτυξη κάποιων μορφών καρκίνου.

Νηστειοθεραπεία

Ακούγεται όλο και περισσότερο και στο εξωτερικό έχουν δημιουργηθεί κέντρα, που την εφαρμόζουν. Η νηστειοθεραπεία προσφέρει πραγματική θεραπεία στο σώμα και το απαλλάσσει από τις τοξίνες. Θα πρέπει να ζητήσετε την συμβουλή του γιατρού σας, πριν ξεκινήσετε.

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν και την εφαρμόζουν 1 ημέρα την εβδομάδα, η αλήθεια είναι ότι ακούγεται αρκετά δύσκολη η εφαρμογή της.

Ποιες τροφές θα πρέπει να διαγράψουμε από τη διατροφή μας;

Η ζάχαρη θα πρέπει να διαγραφεί εντελώς, όπως επίσης και τα τηγανητά ή τα φαγητά που μαγειρεύονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίας. Να προτιμάτε πάντα τα σιγομαγειρεμένα φαγητά.

Επίσης το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα πρέπει κατά το δυνατόν να αποφεύγονται.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !