Κριθαρότο γαρίδας με λεμονόχορτο

Tips

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και είναι από όλους καλοδεχούμενη. Οι φρέσκες γαρίδες κάνουν τη διαφορά … Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα πιάτο που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Ο ταλαντούχος Χρήστος Μαυραγάνης φημίζεται για τη φρεσκάδα των υλικών και την αρμονία που έχουν οι γεύσεις τους. Το εστιατόριό του βρίσκεται στα ριζά των Μετεώρων και η θέα συναρπαστική.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Κριθαρότο γαρίδας με λεμονόχορτο

Από τον Χρήστος Μαυραγάνη, chef restaurant Μετεώρων Πανόραμα

Υλικά για 4 άτομα

Ο Χρήστος Μαυραγάνης με το πιάτο που μας ετοίμασε

600 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες

440 γρ. κριθαράκι

50 ml. ελαιόλαδο

1 καρότο μικρό, κομμένο σε καρέ

1 μεγάλο κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε καρέ

1 σκελίδα σκόρδου, κομμένο σε καρέ

100 ml λευκό κρασί ξηρό

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 φινόκιο μικρό,  κομμένο σε καρέ

100 γρ  λεμονόχορτο

1 ½  λίτρο μπισκ γαρίδας

Μισό λίτρο ζωμό λαχανικών

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

20 γρ. κόλιανδρο

6 κ.σ.  τυρί “Σαν Μιχάλη”

3 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά με τις γαρίδες για 3 λεπτά.

Αποσύρουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε ζεστές σε ένα σκεπασμένο σκεύος.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Βάζουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά τους ζωμούς.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, για να μην πιάσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το τυρί, το βούτυρο προσθέτουμε τον κόλινδρο, το λεμονόχορτο και αν χρειαστεί ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε ελαφρά.

Τέλος, βάζουμε το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και σερβίρουμε σε 2 λεπτά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !