Μια πολύ εύκολη συνταγή που αρέσει πολύ κυρίως στα παιδιά. Είναι ένα σνακ για κάθε στιγμή, από το πρωινό μέχρι την εκδρομή. Το σίγουρο είναι ότι μπορείτε να τα βάλετε σε ένα πακετάκι και να τα πάρουν στο σχολείο. Mπορούμε να επιλέξουμε τα λουκάνικα που μας αρέσουν από χωριάτικα μέχρι τύπου Φραγκφούρτης.
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο
Λουκανοπιτάκια με σάλτσα ντομάτας
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου βραβευμένη cheffe, Αμαδρυάδες Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο ή πορτοκάλι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις τρίβουμε στο τρίφτη.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα με τον πλάστη και την κόβουμε σε ομοιόμορφες κάθετες λωρίδες.
Σε κάθε μια ροδέλα σφολιάτας τοποθετούμε μια κουταλιά του γλυκού σάλτσα ντομάτας και ένα κομμάτι λουκάνικο και τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολάκι.
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα ρολάκια.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το αυγό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα λουκανοπιτάκια.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο χωρίς να τα σκεπάσουμε για να μείνει το φύλλο τραγανό.
Σερβίρουμε.