Μια γευστική δημιουργία με ρουστίκ πινελιές που αρέσει πολύ. Γίνεται εύκολα, απλά ο κόκορας απαιτεί περισσότερη ώρα μαγειρέματος από το κοτόπουλο. Μπορούμε να τον σερβίρουμε με μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά, πατάτες τηγανητές ή πουρέ. Είναι μια σίγουρη επιλογή γιατί είναι μια γεύση από όλους καλοδεχούμενη.
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 55 λεπτά / Εύκολο
Κόκορας κρασάτος
Από την Πόπη Στεργίου, Ταβέρνα ο Μάκης, Πουρί Πηλίου
Υλικά για 4 άτομα
1 κόκορας, κομμένος σε μερίδες
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3-4 κόκκους μπαχάρι
2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτα
1 φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα γυρίζοντας με λαβίδα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 4-5 λεπτά.
Βγάζουμε τον κόκορα σε πιατέλα.
Στην κατσαρόλα με το ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και ελάχιστο ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να σταθεί το φαγητό.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.