Μαγείρεμα στον ατμό χωρίς ατμομάγειρα

Tips

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι ένας από τους πλέον υγιεινούς τρόπους προετοιμασίας του φαγητού. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η μέθοδος αποτελεί θεμέλιο της κουζίνας της Άπω Ανατολής, που όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές κουζίνες.

Τα τρόφιμα που μαγειρεύονται στον ατμό ουσιαστικά βράζουν στους δικούς τους χυμούς και έτσι διατηρούν την πλούσια υφή τους και τα πολύτιμα συστατικά τους.  Επιπλέον, το μαγείρεμα στον ατμό είναι πολύ γρήγορο, απλό και χωρίς να λερώνονται πολλά σκεύη.

Ένας ατμομάγειρας θα σου λύσει τα χέρια, καθώς θα μπορείς ταυτόχρονα να μαγειρέψεις ποικιλία τροφίμων, όπως λαχανικά, ρύζι, κρεατικά ή ψαρικά.

Αν ωστόσο δεν διαθέτεις ατμομάγειρα, υπάρχει λύση:

Θα χρειαστείς κατσαρολες οποιουδήποτε μεγέθους και μεταλλικά καλάθια με ποδαράκι ή κρεμαστά από το χείλος της κατσαρόλας.

Ρίχνεις λοιπόν στην κατσαρόλα νερό (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο) με προσοχή όμως ώστε να μην φθάσει στον πάτο του καλαθιού.  Ανάβεις το μάτι. Τοποθετείς τα τρόφιμα στο καλάθι και μόλις βράσει το νερό χαμηλώνεις τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζεις το σκεύος.

Ταυτόχρονα έχεις στον βραστήρα έτοιμο καυτό νερό για την περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσεις στην κατσαρόλα. Κάθε λίγο, πρέπει να ελέγχεις αν υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού, ιδιαίτερα αν ο πάτος του καλαθιού βρίσκεται κοντά στον πάτο τη κατσαρόλας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !