Μαγείρεμα στον ατμό χωρίς ατμομάγειρα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι ένας από τους πλέον υγιεινούς τρόπους προετοιμασίας του φαγητού. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η μέθοδος αποτελεί θεμέλιο της κουζίνας της Άπω Ανατολής, που όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές κουζίνες.

Τα τρόφιμα που μαγειρεύονται στον ατμό ουσιαστικά βράζουν στους δικούς τους χυμούς και έτσι διατηρούν την πλούσια υφή τους και τα πολύτιμα συστατικά τους.  Επιπλέον, το μαγείρεμα στον ατμό είναι πολύ γρήγορο, απλό και χωρίς να λερώνονται πολλά σκεύη.

Ένας ατμομάγειρας θα σου λύσει τα χέρια, καθώς θα μπορείς ταυτόχρονα να μαγειρέψεις ποικιλία τροφίμων, όπως λαχανικά, ρύζι, κρεατικά ή ψαρικά.

Αν ωστόσο δεν διαθέτεις ατμομάγειρα, υπάρχει λύση:

Θα χρειαστείς κατσαρολες οποιουδήποτε μεγέθους και μεταλλικά καλάθια με ποδαράκι ή κρεμαστά από το χείλος της κατσαρόλας.

Ρίχνεις λοιπόν στην κατσαρόλα νερό (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο) με προσοχή όμως ώστε να μην φθάσει στον πάτο του καλαθιού.  Ανάβεις το μάτι. Τοποθετείς τα τρόφιμα στο καλάθι και μόλις βράσει το νερό χαμηλώνεις τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζεις το σκεύος.

Ταυτόχρονα έχεις στον βραστήρα έτοιμο καυτό νερό για την περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσεις στην κατσαρόλα. Κάθε λίγο, πρέπει να ελέγχεις αν υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού, ιδιαίτερα αν ο πάτος του καλαθιού βρίσκεται κοντά στον πάτο τη κατσαρόλας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !