Λεκές από αίμα. Πώς να τον καθαρίσω;

Tips

Ένας λεκές από αίμα μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Με ένα κόψιμο, έναν μικροτραυματισμό, με μια αιμορραγία της μύτης ή κατά τις δύσκολες μέρες της γυναίκας είναι εύκολο να λερωθεί κάποιο ρούχο, σεντόνι ή πετσέτα. Το αίμα δεν είναι εύκολος λεκές. Στεγνώνει γρήγορα και «ποτίζει» στο ύφασμα , για αυτό θα πρέπει να δράσεις άμεσα, όσο ο λεκές είναι ακόμα νωπός.

Βούτηξε λοιπόν το ύφασμα σε μια λεκάνη με νερό ή κράτησέ το κάτω από τρεχούμενο νερό. Μεγάλο μέρος του λεκέ θα παρασυρθεί και το πλύσιμο στο πλυντήριο αμέσως μετά, θα εξαφανίσει ακόμα και τα ίχνη του.

Αν ο λεκές έχει ήδη στεγνώσει, δοκίμασε μια πιο δραστική λύση.

Αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο δοκίμασε να το καθαρίσεις με αλάτι και νερό. Να δημιουργήσεις δηλαδή μια πάστα αλατιού και νερού, να την απλώσεις στον λεκέ και να την αφήσεις να λειτουργήσει για 30 λεπτά. Κατόπιν, πλύνε το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του.

Για ανθεκτικά υφάσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμμωνία, αφού πρώτα τη δοκιμάσεις σε μια κρυφή άκρη του υφάσματος. Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία με 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό και ρίξε το πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια, ξέπλυνε το ύφασμα και πλύνε το κανονικά στο πλυντήριο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !