Λεκές από αίμα. Πώς να τον καθαρίσω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένας λεκές από αίμα μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Με ένα κόψιμο, έναν μικροτραυματισμό, με μια αιμορραγία της μύτης ή κατά τις δύσκολες μέρες της γυναίκας είναι εύκολο να λερωθεί κάποιο ρούχο, σεντόνι ή πετσέτα. Το αίμα δεν είναι εύκολος λεκές. Στεγνώνει γρήγορα και «ποτίζει» στο ύφασμα , για αυτό θα πρέπει να δράσεις άμεσα, όσο ο λεκές είναι ακόμα νωπός.

Βούτηξε λοιπόν το ύφασμα σε μια λεκάνη με νερό ή κράτησέ το κάτω από τρεχούμενο νερό. Μεγάλο μέρος του λεκέ θα παρασυρθεί και το πλύσιμο στο πλυντήριο αμέσως μετά, θα εξαφανίσει ακόμα και τα ίχνη του.

Αν ο λεκές έχει ήδη στεγνώσει, δοκίμασε μια πιο δραστική λύση.

Αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο δοκίμασε να το καθαρίσεις με αλάτι και νερό. Να δημιουργήσεις δηλαδή μια πάστα αλατιού και νερού, να την απλώσεις στον λεκέ και να την αφήσεις να λειτουργήσει για 30 λεπτά. Κατόπιν, πλύνε το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του.

Για ανθεκτικά υφάσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμμωνία, αφού πρώτα τη δοκιμάσεις σε μια κρυφή άκρη του υφάσματος. Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία με 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό και ρίξε το πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια, ξέπλυνε το ύφασμα και πλύνε το κανονικά στο πλυντήριο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !